GYONYORUEN NEZ KI ES BIZTOS HOGY NAGYON FINOM.IGEREM HAMAROSAN KIPROBALOM
a tésztához:
8 tojásfehérje
8 evőkanál liszt
8 evőkanál cukor
1 cs sütőpor
a krémhez:
8 tojássárgája
4 e.kanál cukor
5 e.kanál liszt,
4 dl tej
3 cs vaníliás cukor
18 dkg ráma margarin
8 dkg porcukor
a tetejére 3 dl hulala tejszín
Nem nehéz elkészíteni, mégis nagyon finom, könnyű sütemény.
A tésztához a 8 tojásfehérjét a cukorral habbá verem, ezt a sütőporral elvegyített liszttel óvatosan összekeverem. Közép meleg sütőben (normál 25x35cm-es tepsiben) Kb. 20-25 perc alatt megsül.
A krémhez a tojássárgákat, 2 cs vaníliás cukrot, 4 ek. cukrot jól kikeverem, hozzáadom a lisztet és a tejet, összekeverem, majd összefőzöm.
A margarint is jól kikeverem a porcukorral és 1 cs vaníliás cukorral. Mikor a krém kihűlt hozzákeverem a kikevert margarint (én turmixal kevertetem össze).
A hulalát felverés előtt jól lehűtöm és habbá verem.
Végül a tésztára rákenem a krémet, rá a felvert tejszínhab, tetejét díszítésként megszórom csokidarával vagy kakaóporral.
GYONYORUEN NEZ KI ES BIZTOS HOGY NAGYON FINOM.IGEREM HAMAROSAN KIPROBALOM
VOLNA EGY KERDESEM:MENNYI MARGARIN KELL BELE?
Viktoria köszönöm szépen:) Érdemes kipróbálnod, mert finom sütemény... és remélem nektek is ízleni fog. 18 dkg margarin kell bele, a krém hozzávalóknál leírtam.
Szülinapi tortának , kerek tortaformában sütva is mutatós.
Kata köszönöm, legközelebb kipróbálom tortaformában, biztos nagyon jó szülinapi tortának is!:)
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.