8 tojás
12 evőkanál cukor
13 evőkanál liszt
2 vaniliáscukor
3dl tej
18 dkg margarin
10 dkg porcukor
1 teáskanál sütőpor
3dl tejszín
A tészta : 8 tojásfehérjét, 8 evőkanál cukorral habbá verünk. 8 evőkanál lisztben elkeverünk egy teáskanál sütőport, a kemény habhoz adjuk tortaformába öntjük és közepes hőfokon 15-20 perc alatt megsütjük.
A krém : 8 tojás sárgáját, 4 evőkanál cukrot, 5 evőkanál lisztet, 2 evőkanál vaníliáscukrot 3 dl tejben elkeverjük. Sűrűre főzzük és kihűtjük. 18 dkg margarint 10 dkg porcukorral alaposan kikeverjük és a kihűlt krémhez adjuk, majd a tésztára simítjuk. Tetejére 3 dl tejszínből kemény habot verünk, csokireszelékkel megszórjuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.