Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 10 csütörtök Zsolt névnapja

Főoldal » Madártej mikrózott habbal!

felvitel dátuma: 2012-06-06 19:22:48       mai nézettség: 1       nézettség: 885
részletes recept
Madártej mikrózott habbal!
Hozzávalók 4 személyre:

1 liter tej
5 tojás sárgája
8-10 evőkanál porcukor 
1 csapott evőkanál liszt
vaniliás cukor

Hab:

5 tojás fehérje
csapott evőkanál porcukor

Előkészületi idő: 15 perc


Főzési idő: 15 perc
Elkészítés:

A tejet feltesszük lassú tűzön forralni, pici cukrot szórunk beleKözben a tojások sárgáját a vaniliás cukorralporcukorral és a liszttel habos-fehérre kavarjuk. A melegedő tejből apránként kanalazunk bele, míg egészen felhígul és meleggé válik, mert így, ha a forró tejhez adjuk, nem csapódik ki a tojás. Szép simára főzzük folyamatos kevergetés közben 1-2 perc alatt.

Amikor kész a madártej, a tojások fehérjét egy csapott evőkanál porcukorral kemény habbá verjük és egy mikrózható tányérra evőkanállal, egymástól távolt kb 4 db habgaluskát szaggatunk. A mikrohullámú sütőt 600-as fokozatúra állítjuk és benne a habgaluskát másfél percig főzzük. Ezalatt szépen megfőnek, megemelkednek. A kész habot a madártej tetejére tesszük. Villámgyors megoldás, gyönyörű tiszta marad tőle a madártej és kemény a hab. :)

Szakács: Esthajnal


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*