1 liter tej
5 tojás sárgája
8-10 evőkanál porcukor
1 csapott evőkanál liszt
vaniliás cukor
Hab:
5 tojás fehérje
csapott evőkanál porcukor
A tejet feltesszük lassú tűzön forralni, pici cukrot szórunk bele. Közben a tojások sárgáját a vaniliás cukorral, porcukorral és a liszttel habos-fehérre kavarjuk. A melegedő tejből apránként kanalazunk bele, míg egészen felhígul és meleggé válik, mert így, ha a forró tejhez adjuk, nem csapódik ki a tojás. Szép simára főzzük folyamatos kevergetés közben 1-2 perc alatt.
Amikor kész a madártej, a tojások fehérjét egy csapott evőkanál porcukorral kemény habbá verjük és egy mikrózható tányérra evőkanállal, egymástól távolt kb 4 db habgaluskát szaggatunk. A mikrohullámú sütőt 600-as fokozatúra állítjuk és benne a habgaluskát másfél percig főzzük. Ezalatt szépen megfőnek, megemelkednek. A kész habot a madártej tetejére tesszük. Villámgyors megoldás, gyönyörű tiszta marad tőle a madártej és kemény a hab. :)
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.