Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 25 péntek Márk, Ányos névnapja

Főoldal » Madártej - gyorsan

felvitel dátuma: 2014-02-15 16:48:24       mai nézettség: 1       nézettség: 823
részletes recept
Madártej - gyorsan
Hozzávalók 4 személyre:

1 liter tej, 6 db tojás, 8 evőkanál kristálycukor, 3 csomag vaníliás cukor, 1 teáskanál főzős,vaníliás pudingpor


English (auto-detected) » Hungarian
 

Előkészületi idő: 25 perc


Főzési idő: 10 perc
Elkészítés:

Tegyük fel forrni a tejet, figyelve rá, hogy ki ne fusson, közben verjük keményre a tojások fehérjét egy olyan jénai tálban, amit majd be tudunk rakni a mikrohullámú sütőnkbe. Amikor a hab kemény, tovább verve adjunk hozzá 1 csomag vaníliás cukrot és két evőkanál kristálycukrot, majd verjük jó keményre. Ha felforrt a tej, húzzuk félre a tűzhelyen. A kemény habot tegyük a mikróba és 3 perc alatt főzzük meg. A kész habot két kanál segítségével tetszőleges nagyságú galuskákra szaggatjuk egy másik tálba, majd félretesszük.
Kikeverjük a tojások sárgáját 6 evőkanál kristálycukorral, hozzáadjuk és elkeverjük benne a pudingport és a 2 csomag vaníliás cukrot is. A már nem tűzforró tejből először kanalanként keverünk a kikevert tojássárgához, nehogy összekapja, majd kb. negyedét elegyítjük kevergetve. Ezután már hozzá lehet önteni a tejhez és pár perc főzés után kész. Nem szabad sokáig forralni, mert kicsapódik a tojás!
Tálba öntjük és a tetejére halmozzuk a habot, majd lehűtjük.

English (auto-detected) » Hungarian
 

Szakács: Magdi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*