1 liter tej, 6 db tojás, 8 evőkanál kristálycukor, 3 csomag vaníliás cukor, 1 teáskanál főzős,vaníliás pudingpor
Tegyük fel forrni a tejet, figyelve rá, hogy ki ne fusson, közben verjük keményre a tojások fehérjét egy olyan jénai tálban, amit majd be tudunk rakni a mikrohullámú sütőnkbe. Amikor a hab kemény, tovább verve adjunk hozzá 1 csomag vaníliás cukrot és két evőkanál kristálycukrot, majd verjük jó keményre. Ha felforrt a tej, húzzuk félre a tűzhelyen. A kemény habot tegyük a mikróba és 3 perc alatt főzzük meg. A kész habot két kanál segítségével tetszőleges nagyságú galuskákra szaggatjuk egy másik tálba, majd félretesszük.
Kikeverjük a tojások sárgáját 6 evőkanál kristálycukorral, hozzáadjuk és elkeverjük benne a pudingport és a 2 csomag vaníliás cukrot is. A már nem tűzforró tejből először kanalanként keverünk a kikevert tojássárgához, nehogy összekapja, majd kb. negyedét elegyítjük kevergetve. Ezután már hozzá lehet önteni a tejhez és pár perc főzés után kész. Nem szabad sokáig forralni, mert kicsapódik a tojás!
Tálba öntjük és a tetejére halmozzuk a habot, majd lehűtjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.