Mindig tanulok valamit, ez a mézes meggy bombajó, elmentettem a recit, koszonom!
O,5 l tej
1 csomag vaniliás cukor
1O dkg porcukor
3 tojás
3dkg mazsola
1 lis üveg meggybefőtt
1 kanál méz
A tojások fehérjéből kemény habot verünk majd hozzákeverjük a cukrot is. A sárgáját kikeverjük a vaniliás cukorral és egy pici tejjel.
Egy nagyobb edényben felforraljuk a tejet és a forrásban lévő tejbe belekanalazzuk a tojáshabot. Kis ideig főzzük mindkét oldalukon , majd óvatosan kiszedjük a gombócokat egy tálba. Ha monde gombócot megfőztünk akkor a tejbe beleöntjük a tojássárgáját és állandó keverés mellett krémet főzünk belőle.Ha kész a krém. hozzáadjuk a mazsolát.
Magas poharak aljára rakjuk a kimagozott meggyet amit elkeverünk egy kis mézzel. Leöntjük a krémmel és a tetején elrendezzük a gombócokat.
Kihütjük és tálaljuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.