Még mindig fantasztikusan gusztusosan néz ki. Ma torta gyártás miatt kimaradt, de jövőhéten beütemezzük :)
1 liter tej
5 tojás
cukor
vaniliáscukor
kevés liszt
Felrakom a tejet egy lábosban melegedni. Közben szétválasztom a tojásokat.
A fehérjét felverem habosra géppel és amikor már majdnem kész, teszek bele cukrot és azzal verem tovább.
A tejbe beleszaggatom evőkanállal a kemény habot és 1-2 prcig főzöm, majd megforditom.
Miután kész üvegtálba átteszem.
Ezután a tojássárgáját elkeverem 2 csomag vaniliáscukorral és rendes cukorral/izlés szerint/ Én nem szoktam méricskélni.
Utána teszünk hozzá még egy kis lisztet is, hogy sürü legyen a sodó.
Ezután beleteszem a még meleg tejbe és addig keverem a láng fölött mig be nem sürüsödik.
Ha kész ráöntöm a kemény galuskákraés utána hűtve tálalom.
Már ha győzik kivárni, hogy kihüljön.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.