Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 25 péntek Márk, Ányos névnapja

Főoldal » Madártej

felvitel dátuma: 2011-02-26 11:16:12       mai nézettség: 1       nézettség: 1685
részletes recept
Madártej
Hozzávalók 4 személyre:

 

  • 1200 ml tej
  • 4 tojás
  • 1 púpos ek liszt
  • 100 g kristálycukor
  • 1 púpos ek porcukor
  • 1 tk vanília kivonat (vagy 1 vaníliarúd)
Előkészületi idő: 15 perc


Főzési idő: 10 perc
Elkészítés:

 

  1. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjékből kemény habot verünk, a végén a porcukrot is hozzáadva.
  2. 700 ml tejet felforralunk és a kemény habot evőkanállal beleszaggatjuk, egyszerre csak négyet-ötöt, hogy elférjenek. A galuskákat 1 percig főzzük, majd óvatosan megfordítjuk és a még egy percig főzzük. Lyukacsos kanállal tányérra szedjük. Ily módon az összes habból galuskát készítünk.
  3. A tojások sárgáját kikeverjük a kristálycukorral és a liszttel, hozzáadjuk a vanília kivonatot és fölengedjük a maradék, 500 ml tejjel, valamint rászűrjük a galuskák főzéséhez használt tejet is. Lassú tűzön kevergetve krémmé főzzük.
  4. Megvárjuk, míg a krém kihűl, ekkor egy nagyobb üvegtálba öntjük, és a tetejére rakosgatjuk a habgaluskákat. Fogyasztás előtt néhány órára hűtőbe tesszük.
Szakács: Marcsi64


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 Koövács Tiborné 2011 február 26

Nagyon finom szeretem a madár tejet és minden krémes süteményt. Ügyes vagy! puszi: Marika

0/10 SkAndi 2011 szeptember 13

Kipróbáltam én is, nagyon fincsi. Olyan, mint a vaníliás puding :)) csak habgaluskákkal.

0/10 SkAndi 2011 szeptember 13

Kipróbáltam én is, nagyon fincsi. Olyan, mint a vaníliás puding :)) csak habgaluskákkal.

0/10 Marcsi64 2011 szeptember 14

Örülök, hogy ízlik.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*