Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 10 szombat Ármin, Pálma névnapja

Főoldal » Egytál étel recept » Madártej.

felvitel dátuma: 2014-01-20 14:59:36       mai nézettség: 3       nézettség: 3360
részletes recept
Madártej.
Hozzávalók 4 személyre:

3 tojás+2 tojás fehérje,3 evk cukor,2 vaníliás cukor, 1,5 l tej.  3 evk liszt,          1 kis tasak tejszinhabb por kb 30 gr.+1,5 dl tej. a tetejére 2 csípet csoki dara.

Előkészületi idő: 30 perc


Főzési idő: 30 perc
Elkészítés:

A három tojást szét vállasztjuk,és a sárgájába 3 evk liszt 3 evk cukor ,1 vaníliás cukor,ezt egy dl tejjel pépesre keverjük,és fél liter tejben vanília krémet főzünk,ami hígabb legyen,és a tojások fehérjét,illetve az öt fehérjét jól keményre fel verjük,és egy vaníliás cukorral,is keverjük kicsit,és ha kész az il körüli tejben legyen egy vaníliás cukor,és így forralni kezdjük,és közepes lángon ki főzzük a tejben a tojásfehérjéből ki szaggatott galuskákat ,és egy tálba szűrő kanállal ki szedjük ,sórban,amikor a galuska főzés kész,akkor a vanília krémünket,és a vaníliás maradáé tejet finoman fakanállal össze keverjük egyben ,és ekkor tesszük a tojásfehérjéből készült galuskákat a masszába,és ha ki hült ,csoki darával díszíthetjük,és egy kis tasak tejszínhabport másfél dl tejjel keményre verjük,és kanállal a madártejre szaggatjuk,evk segítségével,ha ki hült csak akkor tegyük ,a tejszinhabot.

Szakács: Marika


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*