1 l tej
6 tojás
6 ek. cukor
2 -3 vaníliás cukor vagy fél vaníliás rúd kikapart magja
1 ek.liszt *púpos
A tojásfehérjékből, 1 ek. cukorral verj kemény habot. A tejből vegyél el 1 dl a többit forrald fel, majd a habból (egy evőkanállal) szaggass bele nagy galuskákat. Lassú tűzön főzd, s ha félig már "megszilárdult", óvatosan fordítsd át. Amikor kész, szedd ki, és tedd félre. Ezután öntsd a forró tejhez az 1dl tejben elkevert:5 ek cukrot , 6 tojássárgát,2 vanília cukrot,1 ek lisztet egy csipetnyi sót keverd simára, majd lassan csurgasd a tejbe. Kevergetve főzd, míg kissé be nem sűrűsödik.Krémet kelyhekbe szedjük, tetejükre rakjuk a habgaluskákat, és jól behűtjük.Tetejét reszelt csokoládéval díszítjük!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.