Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 25 péntek Márk, Ányos névnapja

Főoldal » Macskaszem (vagy Bagolyszem)

felvitel dátuma: 2013-10-06 15:49:47       mai nézettség: 1       nézettség: 1315
részletes recept
Macskaszem (vagy Bagolyszem)
Hozzávalók 4 személyre:
- 30 dkg finom liszt
- 20 dkg margarin
- 3 db tojássárgája
- 2 dkg élesztő
- 6 evőkanál tej
- 3 db kockacukor
- 3 db tojásfehérje
- 15 dkg kristálycukor
- 15 dkg darált dió
- 1 üveg meggy lekvár,15-20 szem meggy
Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 25 perc

Elkészítés:

A lisztet, a margarint és a tojássárgájákat összegyúrjuk a tejjel és cukorral felfuttatott élesztővel.Kettő cipót formálunk belőle, és 20 percig pihentetjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és belekeverjük a diós cukrot. Téglalap alakúra nyújtjuk a cipókat, két szélüket hosszában a lekvárral megkenjük,megszórjuk meggyel és egymással szemben, párhuzamosan majdnem a közepéig feltekerjük, hogy a habos töltelék is elférjen. A két tekercs közötti mélyedésbe töltjük a habos diót. A tekercseket szorosan
sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és 180 fokra előmelegített villanysütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.
Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*