Tészta: 45 dkg liszt, 6 tojássárgája, 25 dkg margarin, 1 cs. vaníliáscukor, 3 dkg élesztő, 1 dl tej
Krém: 1 ü. meggy, 30 dkg darált dió, 30 dkg porcukor, 6 tojásfehérje
Tészta:
A lisztet, a tojássárgáját, a margarint és a vaníliás cukrot összekeverem. Az élesztőt langyos tejben felfuttatom és jól összedolgozom. 6 részre osztom és 30 perc pihentetés után téglalap alakúra nyújtom. A szélét megszórom prézlivel, kirakom megygel és kétszer betekerem úgy, hogy a közepén 2 cm-es sáv maradjon, amibe a diótöltelék kerül.
Krém:
A darált diót és porcukrot összekeverem. A tojásfehérjét kemény habbá verem és óvatosan összekeverem a cukros dióval. A diós tölteléket a beletöltöm a sütemény üresen hagyott sávjába. Aranysárgára sütöm. A tepsiben hagyom kihűlni és porcukorral megszórva tálalom.
Jó étvágyat!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.