Hozzávalók:
1 kg sertéscomb, 5-6 db vöröshagyma, 4-5 ek. mustár, 4 gerezd fokhagyma, só, frissen őrölt bors, olaj, liszt, burgonya.
Elkészítése:
A húst megmossuk, felszeleteljük, kissé kiklopfoljuk, és egy tálba tesszük. Zúzott fokhagymával elkeverjük, felöntjük annyi tejjel, hogy éppen ellepje, majd egy éjszakára hűtőbe tesszük. Sütés előtt kivesszük a tejből, papírtörlővel leitatjuk, sózzuk, borsozzuk, mustárral megkenjük. Ekkor még kb. egy órát pihentetjük, majd lisztbe forgatva, egy kevés forró olajban mindkét oldalát pár perc alatt pirosra sütjük. Félre tesszük, a visszamaradt zsiradékba tesszük a maradék mustárt, felöntjük vízzel, majd visszatesszük a húsokat és puhára pároljuk. Közben egy másik serpenyőben, bő olajban felkockázott burgonyát pirítunk, ha mind kisült, a vöröshagymát karikára vágjuk, lisztbe forgatjuk, és ropogósra sütjük (csak keveset tegyünk az olajba, akkor sül ropogósra). :
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.