Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 11 péntek Leó, Szaniszló névnapja

Főoldal » Lyoni sertés szelet

felvitel dátuma: 2017-10-29 15:14:08       mai nézettség: 1       nézettség: 655
részletes recept
Lyoni sertés szelet
Hozzávalók 4 személyre:

Hozzávalók:

1 kg sertéscomb, 5-6 db vöröshagyma, 4-5 ek. mustár, 4 gerezd fokhagyma, só, frissen őrölt bors, olaj, liszt, burgonya.
 

Előkészületi idő: 40 perc

Sütési idő: 40 perc

Elkészítés:

Elkészítése:

A húst megmossuk, felszeleteljük, kissé kiklopfoljuk, és egy tálba tesszük. Zúzott fokhagymával elkeverjük, felöntjük annyi tejjel, hogy éppen ellepje, majd egy éjszakára hűtőbe tesszük. Sütés előtt kivesszük a tejből, papírtörlővel leitatjuk, sózzuk, borsozzuk, mustárral megkenjük. Ekkor még kb. egy órát pihentetjük, majd lisztbe forgatva, egy kevés forró olajban mindkét oldalát pár perc alatt pirosra sütjük. Félre tesszük, a visszamaradt zsiradékba tesszük a maradék mustárt, felöntjük vízzel, majd visszatesszük a húsokat és puhára pároljuk. Közben egy másik serpenyőben, bő olajban felkockázott burgonyát pirítunk, ha mind kisült, a vöröshagymát karikára vágjuk, lisztbe forgatjuk, és ropogósra sütjük (csak keveset tegyünk az olajba, akkor sül ropogósra). :

Szakács: Ilona


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*