Ezt rétes túróval már többször elkészitettem, de almával még nem. Most viszont már így is és mondhatom, hogy gyors, olcsó és nagyon finom.
Hozzávalók: 40 dkg. liszt, 20 dkg. porcukor, 1 cs. sütőpor, 4 tojás, 8 dl. tej,1 cs. vaniliás cukor,
tetejére: kb.20 dkg. margarin.
Alma töltelék: 1 kg. reszelt alma, 15 dkg. porcukor, 1 evőkanál fahéj.
Elkészítés: A szárez hozzávalókat összekeverjük. 4 tojást a vaniliáscukorral felhabóljuk, és a tejjel összekeverjük. Egy 25x35 cm.-es tepsit kíkínük margarinnal jó vastago, és a fele lisztes keveréket a tepsi aljára szép egyformán elszorjuk.A fele tejejas tojással egyenletesen meglocsóljuk. mehet rá az almás töltelék. Rá a másikfele száraz anyag, majd a maradék tejet is elosztjuk rajt. Tetejére 10 dkg. margarint vagdosunk, amit egyenletesen elosztunk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.