Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 25 péntek Márk, Ányos névnapja

Főoldal » Lusta galuska

felvitel dátuma: 2012-01-05 14:13:44       mai nézettség: 1       nézettség: 2313
részletes recept
Lusta galuska
Hozzávalók 4 személyre:

1 kg Krumpli
1 fej hagyma
30 dkg liszt
3 db tojás 
őrölt piros paprika ízlés szerint
, bors csipetnyi
olaj a dinszteléshez
Savanyúság a tálaláskor
 

Előkészületi idő: 20 perc


Főzési idő: 30 perc
Elkészítés:

1 kg krumpli meghámozva, hosszában kettévágva ésmm-es re szeletelni,
Egy fej hagymát felkockázunk, olajon megdinszteljük, Teszünk piros paprikát és beletesszük a krumplit, sózzuk, felöntjük annyi vízzel hogy éppen ellepje. Kevés borsot is szórhatunk .
Megfőzzük, szinte zsírjára sütjük.
Teszünk fel 3 liternyi vizet főni.
Kb, 30 deka lisztből és 3 tojásból nokedlit készítünk, ha szükséges adunk hozzá kevés hideg vizet és beleszaggatjuk a fővő vízbe.
Amikor kifőtt leszűrjük és összekeverjük a krumplival.
Savanyúsággal tálaljuk.
Van aki tejet iszik hozzá hidegen, úgy is finom.

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

9/10 Bajkovné Erdész Mária 2012 január 5

Érdekes variációja a paprikás krumpli nokedlival című alapételnek. Külön készíted el és biztos így izgalmasan más az íze is. Jó ötlet, ki fogom próbálni, nálunk az "eredetit" nagyon szeretik, ezért kíváncsi vagyok, hogy a te receptedre hogyan reagálnak. További jó sütés-főzést és Boldog Új Évet kívánok! Mária

0/10 kautz1009 2012 január 5

Nagyon fincsi lehet ez a változat!Ki fogom próbálni!:)

6/10 Szabóné Éva 2013 július 20

Én a krumplistésztához szoktam ilyen módon elkészíteni a krumplit.Szerintem érdekes és biztosan finom is.Teszek egy kisérletet aztán majd meglátjuk mi a reakció!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*