15 dkg porcukor + 1 ek cukor
20 dkg liszt
fél csomag sütőpor
25 dkg túró
1 pohár tejföl
3 tojás
3 dl tej
1 tk vanília aroma
1 citrom reszelt héja
5 dkg mazsola
5 dkg vaj
Konyhai mértékegységek
Liszt:
1 csapott evőkanál: 1,5 dkg
1 púpozott evőkanál: 2 dkg
1 kávéskanál: 3 g
Cukor:
1 csapott evőkanál: 1,5 dkg
1 púpozott evőkanál: 2 dkg
1 kávéskanál: 4 g
Só:
1 csapott evőkanál: 1,5 dkg
1 púpozott evőkanál: 2 dkg
1 kávéskanál: 7 g
1 késhegynyi: 4 g
Olaj:
1 evőkanál: 2 dkg
Búzadara:
1 evőkanál: 1,5 dkg
1 csapott evőkanál: 1,2 dkg
Tej:
1 evőkanál: 1,5 dkg
Edények űrtartalma:
1 bögre: 2 dl
1 vizespohár: 2-2,5 dl
1 borospohár: 1-1,5 dl
1 mélytányér: 2,5 dl
Egy edényben összekeverem a porcukrot, a lisztet és a sütőport.
Egy másik edényben az 1 ek. cukorral habosra keverem a tojásokat, utána hozzáöntöm a tejet. Habosra keverek 3 db tojást ( sárgája és feherje is ), csipet sót, cukrot.
Hozzákeverem a vanília aromát és a tejet.
Egy jénai tálat vastagon kivajazok, majd beleszórom a lisztes keveréket.
Majd rászórom ( töröm a túrót, nem kell egyengetni ), mazsolát és a reszelt citrom héjat, tejfölt, és rászórjuk a lisztes keverék másik felét, majd az egészre ráöntöm az összekevert tojásos tejet.
Ha lisztes foltok lennének azt fakanál szárával megszúrkálom ( nem lehet száraz liszt sehol ).
Tetejére vékony szeletekben rárakom elosztva a vajat.
Előmelegített légkeverős 160 fokos sütőben 40-45 percig sütöm. Tűpróbával ellenőrzöm, hogy megsült e. ( ha nem ragad akkor megsült )
Megvárom, hogy kihűljön ( összeálljon ).
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.