4 tojás
4 ek. cukor
4 ek. liszt
20 dkg vaj, vagy margarin
25 dkg porcukor
3 dkg kakaópor
1/2 üveg meggybefőtt, lecsurgatva
1/2 cs. csokis pudingpor
2 dl tej
3 ek. rum, vagy ennek megfelelő rumaroma
A hozzávalókból sütök egy kerek piskótát.
Egyben verem fel az egész tojásokat a cukorral, majd amikor kemény a hab, két részletben beleforgatom a lisztet.
A vajat vagy margarint habosra keverem a porcukorral, hozzáadom a pudingporból és tejből főzött, majd kihűtött sűrű pudingot, a kakaóport, a rumot, vagy rumaromát és együtt jól kihabosítom.
A meggyből félreteszek 10 szép szemet, a többit kettévágom és a krémbe keverem. Előtte a krémből is veszek ki egy kis adagot a díszítéshez, amire a meggyszemek kerülnek.
A krémet a piskótára halmozom, elsimítom, az oldalát is bekenem vele. Hűtőbe teszem, lehűtöm. Amikor hideg, elkészítem a csokimázat és krémre öntöm.
Azért kell jól lehűteni, hogy rögtön megdermedjen rajta a csoki. Ekkor ismét hűtőbe kerül, majd rányomom a krémrózsákat, és mindegyikre teszek egy szem meggyet.
Csokimáz: A vajat, a kakaóport és a porcukrot összeolvasztom egy pici tejjel, 1-2 percig forralom, aztán leveszem a tűzről. Amikor sűrűsödni kezd a hideg krémre simítom, és rögtön hűtőbe
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.