Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 29 kedd Péter névnapja

Főoldal » Lúdláb szeletünk - 14 db

felvitel dátuma: 2011-06-24 19:56:45       mai nézettség: 1       nézettség: 1788
részletes recept
Lúdláb szeletünk - 14 db
Hozzávalók 6 személyre:
  • Tésztához:
  • 4 tojás
  • 4 púpos evőkanál kristálycukor (8 dkg)
  • 3 púpos evőkanál simaliszt (6 dkg)
  • 1 púpos evőkanál kakaó (kb. 1 dkg)
  • 1 vaníliás cukor
  • pici

Krémhez:

  • 2 dl tejszín
  • 25 dkg kristálycukor
  • 10 dkg kakaó
  • 5 dkg étcsokoládé
  • 30 dkg vaj/margarin

Mázhoz:

  • 15 dkg étcsokoládé
  • 2 evőkanál olaj

Díszítés: ízlés szerint.

Előkészületi idő: 0 perc

Sütési idő: 20 perc

Főzési idő: 25 perc
Elkészítés:

tepsi méret: 20*26 cm

A tésztához a tojásfehérjét pici sóval félkeményre verjük, a vaníliás cukorral elkevert cukrot kanalanként adagolva tovább verjük a habot, míg kemény lesz, és a tojás sárgákat is egyenként hozzáadjuk. Az átszitált kakaós lisztet fakanállal beleforgatjuk (mint a piskótánál, alulról felfelé).
Sütőpapírral bélelt (vajazott/lisztezett) tepsibe öntjük a masszát. 180 fokra előmelegített sütőben, 20 perc alatt megsütjük (tűpróba). Levesszük a sütőpapírt és hagyjuk teljesen kihűlni.
A krémhez a tejszínt a cukorral, kevergetve összeforraljuk, beletesszük a kisebb darabokra tördelt étcsokoládét, kevergetve simára olvasztjuk, levesszük a tűzről és az átszitált kakaóval egyneműre keverjük. Ekkor rakjuk hozzá a vaj/margarin egyharmadát, és teljesen sima masszává keverjük. Hűlni hagyjuk.
A 2/3 vajat/margarint közben habosra kavarjuk egy tálban. A kihűlt kakaós masszát beleöntjük, és géppel, a legmagasabb fokozaton, simára habosítjuk.
A krémet a kihűlt tésztára egyenletesen rákenjük. Hűtőbe tesszük.
(Előfordul, hogy a felhasznált tejszín miatt – nem növényi – kicsit lágy marad a krém. Ebben az esetben 1 zacskó habfixet 1 kávéskanál porcukorral összekeverünk, beleszórjuk a krémbe, lazán belekeverjük, és gyors fokozaton, géppel átforgatjuk.)
A mázhoz a darabokra tördelt étcsokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk, belekeverjük az olajt, és a krém tetejére öntjük. Mikor kissé megdermedt a bevonat, az oldalakat egyenesre igazítjuk, majd hegyes éles késsel bejelöljük/átvágjuk a mázat a kívánt szeletek méretére.
Díszíthetjük krémmel, meggyel, cukorral, stb. Fogyasztásig hűtőben tároljuk.
Tálaláskor a jelölések mentén szeleteljük.

Megjegyzés: A kész krémbe tehetünk meggyet, rumot/rumaromát. – A tésztában nincs sütőpor, szódabikarbóna, élesztő!!!

(Saját variáció)

Szakács: Zia


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*