Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 7 hétfő Hermann névnapja

Főoldal » Téli receptek » Lúdláb

felvitel dátuma: 2012-11-24 11:29:53       mai nézettség: 2       nézettség: 2093
részletes recept
Lúdláb
Hozzávalók 12 személyre:

A tésztához:

4 tojás (nagy, 6,5-7 dkg-os)

16 dkg kristálycukor

4 ek viz

2 dkg kakaópor

14 dkg rétesliszt

1 csomag sütőpor

csipetnyi só

 

A krémhez:

8 dl tej

8 ek rétesliszt

2 tojás

25 dkg vaj

30 dkg porcukor

2 csomag vaniliás cukor

 

A csokimázhoz:

20 dkg étcsoki

10 dkg vaj

Előkészületi idő: 60 perc

Sütési idő: 20 perc

Elkészítés:

Először a főzött krémet készitjük el: a 8 dl tejet feltesszük forrni. Kiveszünk belőle egy keveset, amit elkeverünk simára 2 tojással és 8 ek liszttel. A krémet gőz felett főzzük. Egy nagyobb fazékban vizet forralunk, és rátesszük a habüstöt vagy egy másik kisebb edényt. Beleöntjük a felforrt tejet, a tojással elkevert lisztet, és sűrűre főzzük. Tetejére kevés kristálycukrot szórunk, akkor nem fog bebőrözni a teteje, különben folyamatosan kellene keverni, amig ki nem hűl.

A 25 dkg vajat a 30 dkg porcukorral és a 2 csomag vaniliás cukorral simára keverjük.

A sütőt 180 fokra előmelegitjük.

Elkészitjük a csokis piskótát: a 4 tojást kettéválasztjuk, a tojássárgájába beletesszük a 4 ek vizet és a 16 dkg cukrot, amit fehéredésig keverünk. Hozzákeverünk 2 dkg kakaóport is. Felverjük a tojásfehérjéket kemény habbá. A 14 dkg lisztet elkeverjük az 1 csomag sütőporral és a csipetnyi sóval. A hab felét beletesszük a tésztába, és rászitáljuk a lisztes keveréket. Fakanállal lazán összekeverjük, majd a hab többi részével tovább lazitjuk a tésztánkat. A tepsibe sütőpapirt teszünk, beleöntjük a tésztát, és egy hablapáttal elsimitjuk. Előmelegitett sütőben 20 percig sütjük. Ha kész, kiboritjuk egy tálcára, lehúzzuk tetejéről a papirt.

A főzött és a vajas krémet összekeverjük, és a tésztára kenjük. Fél órára hideg helyre tesszük,  ha nem fér a hűtőbe, akkor a spájzba, hogy a krém megszilárduljon.

Elkészitjük a csokimázat: a 20 dkg étcsokit összetördeljük, habüstbe tesszük, és gőz felett a 10 dkg vajjal megolvasztjuk. Mikor kihűlt, rákenjük a krémre. Ha megszáradt, vizes késsel felszeleteljük először 5x5-ös négyzetekre, majd az átló mentén háromszögekre vágjuk. Igy úgy néz ki, mint két lúdláb.

Szakács: Andi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*