Hozzávalók:
2 db liba szárnytő
2 db liba zúza
1 db libanyak
2 db pecsenye libamáj /nem a méregdrága hízottra gondolok/
1 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
1 nagyobb fej hagyma
1 db húsleves kocka
2 evőkanál olaj
só
fűszerek ízlés szerint /bors, őrölt kömény, őrölt szerecsendió, kurkuma
1 bögre rizs
2 bögre víz
Elkészítés:
A húsféléket alaposan megtisztítom és kockára vágom. A szárnyakról lefaragom a húsos részt, kockára vágom, a zsíros részt is leszedem róla, majd az jó lesz a hagyma alá. Megpucolom a hagymát és a zöldségeket, felaprítom. Előkészítem a kuktát, mert abban főzöm.
A húsról leszedett zsíros darabkákat a hagymával együtt olajon megpirítom, majd első körben hozzáadom a szívet és a zúzát, főzöm 20 percig. Ezt követően beleteszem a csontos húsokat és a zöldségeket, újabb 15 percig főzöm. Ezután következnek az utolsó hozzávalók. A megmosott rizst, a fűszereket, a leveskockát és májat is beleteszem és felöntöm 2 bögre vízzel, majd újabb 15 perc alatt készre főzöm. A kuktát csak akkor nyitom ki, amikor már kiment belőle a gőz, addig is párolódnak a benne lévők.
Gyermekkorom kedvenc egytálétele, melyet szívesen készítek. Ízletes és viszonylag olcsó is. Akkor az igazi, ha jó kis szottyos, és nem száraz! Szerintem!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.