Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 18 péntek Andrea, Ilma névnapja

Főoldal » ludaskása, ahogy én készítem

felvitel dátuma: 2012-09-09 00:50:10       mai nézettség: 1       nézettség: 4163
részletes recept
ludaskása, ahogy én készítem
Hozzávalók 4 személyre:

Hozzávalók:

2 db liba szárnytő
2 db liba zúza
1 db libanyak
2 db pecsenye libamáj /nem a méregdrága hízottra gondolok/
1 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
1 nagyobb fej hagyma
1 db húsleves kocka
2 evőkanál olaj

fűszerek ízlés szerint /bors, őrölt kömény, őrölt szerecsendió, kurkuma
1 bögre rizs
2 bögre víz

Előkészületi idő: 20 perc


Főzési idő: 50 perc
Elkészítés:

Elkészítés:

A húsféléket alaposan megtisztítom és kockára vágom. A szárnyakról lefaragom a húsos részt, kockára vágom, a zsíros részt is leszedem róla, majd az lesz a hagyma alá. Megpucolom a hagymát és a zöldségeket, felaprítom. Előkészítem a kuktát, mert abban főzöm.
A húsról leszedett zsíros darabkákat a hagymával együtt olajon megpirítom, majd első körben hozzáadom a szívet és a zúzát, főzöm 20 percig. Ezt követően beleteszem a csontos húsokat és a zöldségeket, újabb 15 percig főzöm. Ezután következnek az utolsó hozzávalók. A megmosott rizst, a fűszereket, a leveskockát és májat is beleteszem és felöntöm 2 bögre vízzel, majd újabb 15 perc alatt készre főzöm. A kuktát csak akkor nyitom ki, amikor már kiment belőle a gőz, addig is párolódnak a benne lévők.
Gyermekkorom kedvenc egytálétele, melyet szívesen készítek. Ízletes és viszonylag olcsó is. Akkor az igazi, ha kis szottyos, és nem száraz! Szerintem!

Szakács: Anyika


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*