liba- vagy kacsaaprólék
sárgarépa
fehérrépa
(gomba)
zeller
vöröshagyma
petrezselyem
zeller zöld
bors
só
rizs
A felsorolt zöldségeken kívül tehetsz még bele borsót is. A készételre szokás még reszelt sajtot is tenni. Én sok zöldséggel készítem. Pl ha csak húslevest készítek, soha nem tésztával csak sok-sok zöldséggel. Mi így szeretjük.
Az aprólékot jó alaposan megmosod, megtisztítod, ha szükséges. A zöldségeket megpucolod és karikázod, kockázod. Tetszés szerint. Az aprólékból és a zöldségekből szép lassan húslevest főzünk, Fűszerezd úgy, mint a húslevest.
Amikor a hús teljesen puhára főtt, akkor leszűrőd a levest és külön tálba teszed a zöldségeket és az aprólékot.
A levest teljesen kihűtöd, mert így könnyebb a zsírt leszedni.
Ekkor lehet a csontról még melegen lefejteni a húst, majd azt is feldarabolni. El is maradhat.
Egy vöröshagymát apróra felvágsz., üvegesre párolod.
Hozzáadod a megmosott és jól lecsepegtetett rizst. Kevergeted, és addig kell pirítani tovább még a rizs üveges, lesz. Felöntöd két merőkanál húslevessel és kevergetve addig kell főzni még teljesen, felszívja a levest. Ezután a rizs kétszeresének megfelelő szűrt levet öntesz rá és hagyod készre főni. Ha kész, puha a rizs, hozzáadod a feldarabolt zöldségeket és a húst, majd óvatosan összeforgatod. De ha nincs sok időd bíbelődni a rizzsel, tedd a következőt: A rizs mennyiségének 2.5x-vel egyenlő levest tedd fel egy edénybe. Amikor forr, tedd bele a rizst. Ismét várd meg míg forr, akkor vedd le a legalacsonyabb hőfokra. Lefedve kavargatás nélkül 20 perc alatt készre fő. Minden esetben ezt teheted a rizzsel.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.