Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 17 csütörtök Rudolf névnapja

Főoldal » Ludaskása

felvitel dátuma: 2011-10-17 14:27:10       mai nézettség: 1       nézettség: 1603
részletes recept
Ludaskása
Hozzávalók 1 személyre:

1 kg leveszöldség

1 kg libahús (én most szárnyközépből csináltam)

20 dkg rizs

ételízesítő

szemes bors

őrölt bors

kevés olaj

vágott petrezselyemzöld ízlés szerint

Fűszerek: http://www.toldifuszer.hu

Előkészületi idő: 20 perc


Főzési idő: 20 perc
Elkészítés:

A leveszöldségből a hússal a szokásos módon húslevest főzünk. Leszűrjük, és a levesből csak annyit teszünk félre, amennyi elég a rizs főzéséhez. (ez a rizs menniységének 2-2,5-szerese) A többi levesbe tésztát főzünk, és jóízűen megesszük. A húst leszedegetjük a csontokról, és a zöldségekkel együtt megközelítően egyforma kockákra vágjuk. A rizst kevés olajon megfuttatjuk, mikor kifehéredetek a szemek, felöntjük a forró levessel. Nem baj, ha kicsit soknak tűnik a , a ludaskása úgy , ha kicsit "szottyos", nem szabad, hogy száraz legyen, inkább rizottó jellegű. Megszórjuk kevés őrölt borssal, és lefedve pároljuk. Mikor a rizs már majdnem tökéletesen megpuhult, óvatos mozdulatokkal belekeverjük a főtthúst és a főtt zöldségeket. Megszórjuk a petrezselyemzölddel. Lefedjük és elzárjuk a gázt, hagyva a gőzében még picit párolódni, puhulni a ludas kását.

Savanyúságot is kínálhatunk mellé, de szerintem párolt lilakáposztával az igazi.

Szakács: Timcsi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 anna51 2011 október 17

Ez az!!!!!! Én is így készítem, ha van itthon sajt, akkor néha még reszelek rá. Nagyon finom, mint egytál étel is!

0/10 kautz1009 2011 október 17

Ez tényleg fincsi!

10/10 Hani 2011 október 17

Jól hangzik, ilyesmire gondoltam:-)

0/10 Timcsike 2011 október 17

Örülök, hogy egy vonalon főzünk Anna:-))

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*