Ez az!!!!!! Én is így készítem, ha van itthon sajt, akkor néha még reszelek rá. Nagyon finom, mint egytál étel is!
1 kg leveszöldség
1 kg libahús (én most szárnyközépből csináltam)
20 dkg rizs
ételízesítő
szemes bors
őrölt bors
kevés olaj
vágott petrezselyemzöld ízlés szerint
Fűszerek: http://www.toldifuszer.hu
A leveszöldségből a hússal a szokásos módon húslevest főzünk. Leszűrjük, és a levesből csak annyit teszünk félre, amennyi elég a rizs főzéséhez. (ez a rizs menniységének 2-2,5-szerese) A többi levesbe tésztát főzünk, és jóízűen megesszük. A húst leszedegetjük a csontokról, és a zöldségekkel együtt megközelítően egyforma kockákra vágjuk. A rizst kevés olajon megfuttatjuk, mikor kifehéredetek a szemek, felöntjük a forró levessel. Nem baj, ha kicsit soknak tűnik a lé, a ludaskása úgy jó, ha kicsit "szottyos", nem szabad, hogy száraz legyen, inkább rizottó jellegű. Megszórjuk kevés őrölt borssal, és lefedve pároljuk. Mikor a rizs már majdnem tökéletesen megpuhult, óvatos mozdulatokkal belekeverjük a főtthúst és a főtt zöldségeket. Megszórjuk a petrezselyemzölddel. Lefedjük és elzárjuk a gázt, hagyva a gőzében még picit párolódni, puhulni a ludas kását.
Savanyúságot is kínálhatunk mellé, de szerintem párolt lilakáposztával az igazi.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.