Azárpagyöngyöt a főzés előtt kb. 1 órával hideg vízbe beáztatjuk.
A libaaprólékot gondosan megtisztítjuk, megmossuk, és feldaraboljuk.
A sárgarépát, a petrezselyemgyökeret karalábét megtisztítjuk, megmossuk, és kockákra vágjuk.
A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk.
A 2 evőkanál olajat lábasba öntjük, felforrósítjuk, beletesszük az apróra vágott hagymát, és üvegesre pirítjuk.
Megszórjuk pirospaprikával.
Beletesszük a libát, megsózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a fűszereket.
Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, és lefedve lassú tűzön kb. 40 percig pároljuk.
Leszűrjük a beáztatott árpagyöngyöt, hozzáadjuk a húshoz a zöldségekkel együtt, és lefedve kb. 45 percig lassú tűzön készre főzzük.
A paprikát és a paradicsomot kockákra vágjuk és az utolsó 10 percben teszem hozzá.
Árpagyöngy helyet készíthető rizzsel is, csak akkor a húst kb. 1 óra hosszat főzzük, majd utána tesszük hozzá a rizst és a zöldségeket, amivel még kb. 25 percig pároljuk.
Jó étvágyat hozzá!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.