Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 25 péntek Márk, Ányos névnapja

Főoldal » Ludaskása

felvitel dátuma: 2011-07-27 14:29:16       mai nézettség: 1       nézettség: 2606
részletes recept
Ludaskása
Hozzávalók 8 személyre:
  • 25 dkg árpagyöngy
  • 1 libaaprólék (én 8 db libaszárnytőből készítettem)
  • 1 sárgarépa
  • 1 petrezselyemgyökér
  •    fél karalábé
  • 1 nagy  fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 kávéskanál pirospaprika
  •  ,bors,őröltkömény ízlés szerint
  • 1 csipet Toldi  provance fűszerkeverék
  • 1-1 paprika és paradicsom
  • A fűszerek Toldi Fűszer termékek
Előkészületi idő: 60 perc


Főzési idő: 90 perc
Elkészítés:

Azárpagyöngyöt a főzés előtt kb. 1 órával hideg vízbe beáztatjuk.
A libaaprólékot gondosan megtisztítjuk, megmossuk, és feldaraboljuk.
A sárgarépát, a petrezselyemgyökeret  karalábét megtisztítjuk, megmossuk, és kockákra vágjuk.
A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk.

A 2 evőkanál olajat lábasba öntjük, felforrósítjuk, beletesszük az apróra vágott hagymát, és üvegesre pirítjuk.
Megszórjuk pirospaprikával.
Beletesszük a libát, megsózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a fűszereket.
Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, és lefedve lassú tűzön kb. 40 percig pároljuk.
Leszűrjük a beáztatott árpagyöngyöt, hozzáadjuk a húshoz a zöldségekkel együtt, és lefedve kb. 45 percig lassú tűzön készre főzzük.
A paprikát és a paradicsomot kockákra vágjuk és az utolsó 10 percben teszem hozzá.

 Árpagyöngy helyet készíthető rizzsel is, csak akkor a húst kb. 1 óra hosszat főzzük, majd utána tesszük hozzá a rizst és a zöldségeket, amivel még kb. 25 percig pároljuk.

étvágyat hozzá!

Szakács: Gabcsi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*