Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 11 péntek Leó, Szaniszló névnapja

Főoldal » Ludaskása

felvitel dátuma: 2014-11-09 14:50:22       mai nézettség: 1       nézettség: 2118
részletes recept
Ludaskása
Hozzávalók 6 személyre:

Hozzávalók:

1,5 kg libaaprólék,( szárnytő nyak,) 25 dkg sárgarépa,15 dkg fehérrépa, 10 dkg zellergumó, 1 fej vhagyma, 1 gerezd fokhagyma,

1 csomag petrezselyemzölt a rizshez 10 dkg zöldborsó, 15 dkg gomba,35 dkg rizs, 2 dkg libazsír, , szemes és őröltbors 2 db babérlevél, párszem koriander


A szemesbors, koriander, babérlevelet egy teatojástartóba teszük

Előkészületi idő: 30 perc


Főzési idő: 120 perc
Elkészítés:

Elkészítése:

Elkészítés:

 

A leveszöldségeket tisztítás után nagyobb darabokra vágjuk, a hagymát, fokhagymát megtisztítjuk. (A vöröshagymának csak a legfelső burkát szedjük le, mert a héja szép színt ad a levesnek.)

 

A libahús tokjait kiszedjükmegmossuk, és 2,5 l hideg vízben feltesszük főni. Ha felforrt, lehabozzuk, majd és hozzáadjuk zöldségeket. Lefedve, lassú tűzön addig főzzük, amíg a hús teljesen megpuhul.

 

A levest leszűrjük, tetejéről a zsírt leszedjük, félretesszük. A libahúst, a répát és a zellergumót kis kockákra vágjuk.

 

A megmosott és leszűrt rizst libazsíron (a leves tetejéről lemert zsír is megfelel) opálosra futtatjuk, és felöntjük a rizs kétszeresének - de lehet, hogy szükséges a 2 és félszeres mennyiség is - megfelelő levessel, és hozzákeverjük a megtisztított zöldborsót

 

Lefedve, lassú tűzön addig pároljuk, amíg a rizs már majdnem puha, belevegyítjük a libahúst, zöldségeket a gombát  Én a főtt húst kicsontoztam és kockára vágtam úgy tettem a rizshez

 

Apróra vágott petrezselyemmel és őrölt borssal fűszerezzük.

Szakács: Ilona


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Barth Eleonóra 2015 november 6

Ez nagyon finom lehet .Ezt èn is így fogom elkèszíteni☺.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*