Ez nagyon finom lehet .Ezt èn is így fogom elkèszíteni☺.
Hozzávalók:
1,5 kg libaaprólék,( szárnytő nyak,) 25 dkg sárgarépa,15 dkg fehérrépa, 10 dkg zellergumó, 1 fej vhagyma, 1 gerezd fokhagyma,
1 csomag petrezselyemzölt a rizshez 10 dkg zöldborsó, 15 dkg gomba,35 dkg rizs, 2 dkg libazsír, só, szemes és őröltbors 2 db babérlevél, párszem koriander
A szemesbors, koriander, babérlevelet egy teatojástartóba teszük
Elkészítése:
Elkészítés:
A leveszöldségeket tisztítás után nagyobb darabokra vágjuk, a hagymát, fokhagymát megtisztítjuk. (A vöröshagymának csak a legfelső burkát szedjük le, mert a héja szép színt ad a levesnek.)
A libahús tokjait kiszedjük, megmossuk, és 2,5 l hideg vízben feltesszük főni. Ha felforrt, lehabozzuk, majd és hozzáadjuk zöldségeket. Lefedve, lassú tűzön addig főzzük, amíg a hús teljesen megpuhul.
A levest leszűrjük, tetejéről a zsírt leszedjük, félretesszük. A libahúst, a répát és a zellergumót kis kockákra vágjuk.
A megmosott és leszűrt rizst libazsíron (a leves tetejéről lemert zsír is megfelel) opálosra futtatjuk, és felöntjük a rizs kétszeresének - de lehet, hogy szükséges a 2 és félszeres mennyiség is - megfelelő levessel, és hozzákeverjük a megtisztított zöldborsót.
Lefedve, lassú tűzön addig pároljuk, amíg a rizs már majdnem puha, belevegyítjük a libahúst, zöldségeket a gombát Én a főtt húst kicsontoztam és kockára vágtam úgy tettem a rizshez
Apróra vágott petrezselyemmel és őrölt borssal fűszerezzük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.