Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 8 kedd Dénes névnapja

Főoldal » Ludaskása

felvitel dátuma: 2014-09-03 23:50:08       mai nézettség: 4       nézettség: 2089
részletes recept
Ludaskása
Hozzávalók 8 személyre:
1 kg liba vagy kacsa aprólék (nyak, szív, zuza, láb, szárnytő)
1 db liba vagy kacsa far-hát
2 db vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
2 szál sárgarépa
2 szál fehérrépa
1 db karalábé
1 db zeller
10 szem bors
1 késhegynyi kurkuma
1/8 cikk kelkáposzta
1 db paprika
1 db paradicsom
1 szál zellerzöld
1 ek kacsa vagy libazsír
2,5 bögre rizs
1 csokor petrezselyem zöld
őrölt bors
Előkészületi idő: 20 perc


Főzési idő: 160 perc
Elkészítés:
A megtisztított  húst feldarabolom. A farhátat 2-3 darabba vágom, a zuzát centis kockákra, a nyakat 2-3 centis darabokra vágom.
A megmosott húst 2 liter hideg vízben felteszem főni, ha felforrt, a habját leszedem, sózom, beleszóróm a szemes borsot, kurkumát, hozzáadom az egyik vöröshagymát egyben, fokhagymát, a megtisztított és nagyobb darabokra vágott zöldségeket, a kelkáposzta darabot, zellerzöldet és a felezett paprikát, paradicsomot. 2 órán át gyöngyöző forrással főzöm.
Ha elkészült a leves, egy másik edénybe a zsíron megdinsztelem a másik kockára vágott vöröshagymát, majd megfuttatom rajta a rizst és felöntöm 5 bögre húslevessel. Felforralom, lefedem és meleg helyre teszem, hogy a rizs megdagadjon.
A levesben főtt zöldségeket egy vágódeszkán kockára vágom, a csontokról lefőtt húst, ha szükséges kisebbre vágom és ha a rizs megpuhult, hozzáadom a felaprított zöldségeket és a levesben főtt húst, sózom, borsozom, rászórom a felaprított petrezselyem zöldet és elkeverem.
Egyszerűbb a helyzet, ha maradék húslevesünk van, netán eleve több levest főzünk számítva belőle készítendő ludaskására.
Szakács: LigetiK


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*