1 kg sertéslapocka
2 fej hagyma
1.5 l víz
1 csokor kapor
1-2 kávéskanál csombor (borsikafű)
só, bors,kömény
1 kávéskanál őrölt kömény
½ kg savanyított káposzta
3 gerezd fokhagyma
1 evőkanál liszt
1 evőkanál olaj
1 kávéskanál pirospaprika
1 dl tejföl
A szalonnát és a hagymát apró kockára vágjuk.
A húst felkockázzuk, kicsit apróbb darabokra, mint a pörkölthöz.
A káposztát egyszer átmossuk kinyomkodjuk .
A szalonnát kisütjük, a zsírján megpirítjuk a hagymát; rádobjuk a húst, piros őrölt paprikát, sózzuk, borsozzuk, majd a köményt és az apróra vágott fokhagymát is hozzátesszük.
Kevergetve fehéredésig főzzük, közben kis levet fog ereszteni.
A csombort és a kaprot is beletesszük.
Fél órán át főzzük, és figyelünk arra, hogy a levét ne fője el, vízzel pótoljuk az elpárolgott mennyiséget.
Fél óra´után belekeverjük a káposztát, és annyi vizet öntünk hozzá, hogy éppen ellepje.
Lassú forralással puhára főzzük körülbelül egy óra alatt.
Amikor minden puha, csomómentesre keverjük a tejfölt a liszttel, és ezzel a habarással sűrítjük az ételt.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.