Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 25 péntek Márk, Ányos névnapja

Főoldal » Lucskos káposzta Csilditől

felvitel dátuma: 2018-12-09 16:13:14       mai nézettség: 1       nézettség: 1140
részletes recept
Lucskos káposzta Csilditől
Hozzávalók 6 személyre:

1 kg sertéslapocka

2     fej  hagyma

1.5 l víz

1 csokor kapor

1-2 kávéskanál csombor (borsikafű)

só, bors,kömény

1     kávéskanál őrölt kömény

½ kg savanyított  káposzta

3 gerezd fokhagyma

1 evőkanál liszt

1 evőkanál olaj

1     kávéskanál pirospaprika

1 dl tejföl 

Előkészületi idő: 25 perc


Főzési idő: 90 perc
Elkészítés:

A szalonnát és a hagymát apró kockára vágjuk.
A húst felkockázzuk, kicsit apróbb darabokra, mint a pörkölthöz.
A káposztát egyszer átmossuk kinyomkodjuk .
A szalonnát  kisütjük, a zsírján megpirítjuk a hagymát; rádobjuk a húst, piros őrölt paprikát, sózzuk, borsozzuk, majd a köményt és az apróra vágott fokhagymát is hozzátesszük.
Kevergetve fehéredésig főzzük, közben kis levet fog ereszteni.
A csombort és a kaprot is beletesszük.
Fél órán át főzzük, és figyelünk arra, hogy a levét ne fője el, vízzel pótoljuk az elpárolgott mennyiséget.  
Fél óra´után belekeverjük a káposztát, és annyi vizet öntünk hozzá, hogy éppen ellepje.
Lassú forralással puhára főzzük körülbelül egy óra alatt.
Amikor minden puha, csomómentesre keverjük a tejfölt a liszttel, és ezzel a habarással sűrítjük az ételt.

Szakács: Csildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*