1/4 csésze lucernamag
Csírakészítés lépései:
- éjszakára beáztatjuk a magokat
- másnap átmossuk, és belerakjuk egy befőttes üvegbe
- az üveg tetejére egy kis darab tüll anyagot gumizunk
- 45 fokos szögben a mosogató szélére állítjuk, hogy ki tudjon csöpögni belőle a víz
- minden reggel és este átmossuk úgy, hogy engedünk bele friss, tiszta vizet, jól átrázzuk, és a tüll anyagon keresztül kiöntjük belőle.
- A magocskák általában 5 nap alatt kicsíráznak.
Egészségetekre
Ilyen sok lett belőle, a lucerna nagyon szapora.
A lucerna, noha magja legkisebb a hüvelyesek között, tápérték szempontjából a legelső a csírák tekintetében, mivel nagyon igényes, kényes növény, gyökerei akár 30 méterre is kiterjedhetnek a földben, hogy hozzájussanak a legmegfelelőbb ásványi anyagokhoz, és más tápanyagokhoz. Az USA-ban akár 4 dollárt is hajlandóak kifizetni fél kiló lucernacsíráért, hogy élvezhessék salátába keverve. (Mellesleg nálunk sem olcsóbb, mert 20 deka 350 Ft. 350 Ft-ért már kapsz egy zacskó jó minőségű biomagot, amiből több kilónyi csírát tudsz nevelni!)
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.