Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 25 péntek Márk, Ányos névnapja

Főoldal » Lucerna csíra

felvitel dátuma: 2012-02-24 12:47:49       mai nézettség: 1       nézettség: 1648
részletes recept
Lucerna csíra
Hozzávalók 1 személyre:

1/4 csésze lucernamag

Előkészületi idő: 5 perc


Elkészítés:

Csírakészítés lépései:
- éjszakára beáztatjuk a magokat
- másnap átmossuk, és belerakjuk egy befőttes üvegbe
- az üveg tetejére egy kis darab tüll anyagot gumizunk
- 45 fokos szögben a mosogató szélére állítjuk, hogy ki tudjon csöpögni belőle a víz
minden reggel és este átmossuk úgy, hogy engedünk bele friss, tiszta vizet, jól átrázzuk, és a tüll anyagon keresztül kiöntjük belőle.
- A magocskák általában 5 nap alatt kicsíráznak.
Egészségetekre

Ilyen sok lett belőle, a lucerna nagyon szapora.

 

A lucerna, noha magja legkisebb a hüvelyesek között, tápérték szempontjából a legelső a csírák tekintetében, mivel nagyon igényes, kényes növény, gyökerei akár 30 méterre is kiterjedhetnekföldben, hogy hozzájussanak a legmegfelelőbb ásványi anyagokhoz, és más tápanyagokhoz. Az USA-ban akár 4 dollárt is hajlandóak kifizetni fél kiló lucernacsíráért, hogy élvezhessék salátába keverve. (Mellesleg nálunk sem olcsóbb, mert 20 deka 350 Ft. 350 Ft-ért már kapsz egy zacskó minőségű biomagot, amiből több kilónyi csírát tudsz nevelni!)

Szakács: Ildikó


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*