Hozzávalók:
Tészta:
35 dkg liszt
15 dkg margarin
4 tojássárgája
10 dkg porcukor
fél csomag sütőpor
tej
kakaópor
Töltelék:
4 tojásfehérje
15 dkg kristálycukor
15 dkg darált dió
Elkészítése:
35 dkg lisztet, 15 dkg margarint, 4 tojássárgáját fél csomag sütőporral és egy kis tejjel összegyúrunk. A tésztát elfelezzük, felébe kakaóport gyúrunk. Kinyújtjuk a barna lapot, tepsibe fektetjük és lekvárral megkenjük. Erre fektetjük a sárga lapot, amire jön a töltelék. Ehhez a 4 tojásfehérjét 15 dkg kristálycukorral felverünk kemény habnak, és beleforgatjuk a 15 dkg darált diót. Rásimítjuk a sütemény tetejére, végül leszórjuk durvára vágott dióval, és kis lángon megsütjük. A kihűlt tésztát tetszés szerint díszíthetjük, én most megszórtam porcukorral és olvasztott csokival lecsurgattam.
Ezt a receptet az internetten találtam sajnos nem emlékszek hogy hol de nagyon finom sütemény,Ha kihűlt már lehet szeletelni, jó puha .
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.