35 dkg liszt
2 teáskanál sütőpor
15 dkg vaj
5 db tojás sárga
15 dkg kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
3 evőkanál tejföl
csipet só
1 citrom reszelt héja
A diós-habos rész hozzávalói:
5db tojásfehérje
15 dkg kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
20 dkg darált dió
1 csipet só
A liszthez adjuk hozzá a sütőport és egy csipet sót. Ezután adjuk hozzá a felkockázott hideg vajat, és kezdjük el összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a kristálycukrot, a vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat, majd csináljunk a közepébe egy mélyedést. Adjuk hozzá a tojás sárgákat és 3 evőkanál tejfölt, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát. Egy könnyen nyújtható tésztát kell kapnunk, így ha szükséges, még gyúrás közben adjunk hozzá tejfölt.
Egy sütőpapírt enyhén szórjunk meg liszttel, nyújtsuk ki rajta tepsi méretűre a tésztát, majd a papírral együtt, emeljük át a tepsibe, tenyérrel kicsit nyomkodjuk, igazítsuk bele a tésztát a tepsibe. Villával kicsit megszurkáljuk Előmelegített sütőbe 170 fokon 5-6 percig süssük elő. Ezután kenjük meg ízlés szerint pár kanál lekvárral .
A krémet elkészítjük .A tojásfehérjét egy csipet sóval kezdjük el habbá verni, majd amikor már kezd kifehéredni, állandó keverés mellett, kanalanként adjuk hozzá a kristálycukrot, és verjük kemény habbá. A darált diót keverjük össze a vaníliás cukorral majd adjuk hozzá a keményre felvert tojáshabhoz, és fakanállal óvatosan forgassuk össze. A diós habot egyenletesen kenjük rá a lekvár tetejére.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 25perc alatt süssük szép világos színűre. Én légkeverésnél 170 fokon 25 percig sütöttem. A sütőből kivéve hagyjuk a tepsiben hűlni. Kizsírozott és lisztezett tepsiben is megsüthetjük, akkor a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni, majd abban szeleteljük fel
Egy igazán egyszerűen elkészíthető sütemény a londoni szelet Mamikám receptjeiből
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.