Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 8 kedd Dénes névnapja

Főoldal » Londoni szelet Mami receptje Csilditől

felvitel dátuma: 2022-10-04 17:07:42       mai nézettség: 4       nézettség: 954
részletes recept
Londoni szelet Mami receptje Csilditől
Hozzávalók 6 személyre:

35 dkg liszt

2 teáskanál sütőpor

15 dkg vaj

5 db tojás sárga

15 dkg kristálycukor

1 csomag vaníliás cukor

3 evőkanál tejföl

csipet só

1 citrom reszelt héja 

A diós-habos rész hozzávalói:

5db tojásfehérje

15 dkg kristálycukor

1 csomag vaníliás cukor

20 dkg darált dió

1 csipet só

Előkészületi idő: 15 perc

Sütési idő: 25 perc

Elkészítés:

A liszthez adjuk hozzá a sütőport és egy csipet sót. Ezután adjuk hozzá a felkockázott hideg vajat, és kezdjük el összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a kristálycukrot, a vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat, majd csináljunk a közepébe egy mélyedést. Adjuk hozzá a tojás  sárgákat és 3 evőkanál tejfölt, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát. Egy könnyen nyújtható tésztát kell kapnunk, így ha szükséges, még gyúrás közben adjunk hozzá tejfölt.

Egy sütőpapírt enyhén szórjunk meg liszttel, nyújtsuk ki rajta tepsi méretűre a tésztát, majd a papírral együtt, emeljük át a tepsibe, tenyérrel kicsit nyomkodjuk, igazítsuk bele a tésztát a tepsibe. Villával kicsit megszurkáljuk  Előmelegített sütőbe 170 fokon 5-6 percig süssük elő. Ezután kenjük meg ízlés szerint pár kanál lekvárral .

 

A krémet elkészítjük .A tojásfehérjét egy csipet sóval kezdjük el habbá verni, majd amikor már kezd kifehéredni, állandó keverés mellett, kanalanként adjuk hozzá a kristálycukrot, és verjük kemény habbá. A darált diót keverjük össze a vaníliás cukorral  majd adjuk hozzá a keményre felvert tojáshabhoz, és fakanállal óvatosan forgassuk össze. A diós habot egyenletesen kenjük rá a lekvár tetejére.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 25perc alatt süssük szép világos színűre. Én légkeverésnél 170 fokon 25 percig sütöttem. A sütőből kivéve hagyjuk a tepsiben  hűlni. Kizsírozott és lisztezett tepsiben is megsüthetjük, akkor a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni, majd abban szeleteljük fel

Egy igazán egyszerűen elkészíthető sütemény a londoni szelet Mamikám receptjeiből

Szakács: Csildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*