Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 2 péntek Zsigmond, Atanáz névnapja

Főoldal » Linzertorta

felvitel dátuma: 2013-10-22 07:20:48       mai nézettség: 1       nézettség: 874
részletes recept
Linzertorta
Hozzávalók 4 személyre:

Töltelék
- 1 citrom reszelt héja
- 4-5 evőkanál meggylekvár
- 1-2 evőkanál citromlé
- 1 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg mazsola
- 1/2 dl rum
- 2 tojás
- 50 dkg tehéntúró
- 1 üveg meggybefőtt
Tészta
- 1 csomag sütőpor
- csipet 
- 5 evőkanál tej
- 1/2 evőkanál citromlé
- 2 tojás
- 15 dkg cukor
- 20 dkg lágy vaj vagy margarin
- 50 dkg liszt

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 60 perc

Elkészítés:

Töltelék

Elkészítjük a tölteléket:

A meggybefőttet lecsöpögtetjük,

A túrót áttörjük, és kikeverjük a tojások sárgájával. Hozzáadjuk a rumban áztatott mazsolát, ízesítjük porcukorral, vaníliás cukorral, citromlével és reszelt citromhéjjal, végül beleforgatjuk a tojások kemény habbá vert fehérjét.

Tészta

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 3 részre osztjuk, és félórát pihentetjük. Az első tésztacipót vékonyra kisodorjuk, megkenjük lekvárral, feltekerjük, mint a bejglit, és hűtőbe tesszük. Egy 26 cm-es tortaformát kivajazunk, zsemlemorzsával meghintünk. A következő tésztát kerekre nyújtjuk, belerakjuk a tortaformába, megszórjuk a meggyel. Rátesszük a következő lapot, erre jön a túrótöltelék. Elővesszük a lekvárral töltött linzerrudat, félcentis szeletekre vágjuk, és szép sorban rárakjuk a túrótöltelékre. Forró sütőbe tesszük, kis idő múlva takarékra állítjuk a sütőt, és 1 órát sütjük a tortát. Ha megsült, kihűtjük, levesszük a tortakarimát, és tálra csúsztatjuk. Tálalás előtt megszórjuk kevés vaníliás porcukorral.

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*