Töltelék
- 1 citrom reszelt héja
- 4-5 evőkanál meggylekvár
- 1-2 evőkanál citromlé
- 1 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg mazsola
- 1/2 dl rum
- 2 tojás
- 50 dkg tehéntúró
- 1 üveg meggybefőtt
Tészta
- 1 csomag sütőpor
- csipet só
- 5 evőkanál tej
- 1/2 evőkanál citromlé
- 2 tojás
- 15 dkg cukor
- 20 dkg lágy vaj vagy margarin
- 50 dkg liszt
Elkészítjük a tölteléket:
A meggybefőttet lecsöpögtetjük,
A túrót áttörjük, és kikeverjük a tojások sárgájával. Hozzáadjuk a rumban áztatott mazsolát, ízesítjük porcukorral, vaníliás cukorral, citromlével és reszelt citromhéjjal, végül beleforgatjuk a tojások kemény habbá vert fehérjét.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 3 részre osztjuk, és félórát pihentetjük. Az első tésztacipót vékonyra kisodorjuk, megkenjük lekvárral, feltekerjük, mint a bejglit, és hűtőbe tesszük. Egy 26 cm-es tortaformát kivajazunk, zsemlemorzsával meghintünk. A következő tésztát kerekre nyújtjuk, belerakjuk a tortaformába, megszórjuk a meggyel. Rátesszük a következő lapot, erre jön a túrótöltelék. Elővesszük a lekvárral töltött linzerrudat, félcentis szeletekre vágjuk, és szép sorban rárakjuk a túrótöltelékre. Forró sütőbe tesszük, kis idő múlva takarékra állítjuk a sütőt, és 1 órát sütjük a tortát. Ha megsült, kihűtjük, levesszük a tortakarimát, és tálra csúsztatjuk. Tálalás előtt megszórjuk kevés vaníliás porcukorral.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.