50dkg finomliszt
50 dkg rétes liszt
20dkg vaj/margarin
20 dkg zsír
15dkg porcukor
3 dl tejföl
5 dkg élesztő
2 db tojás
1 csipet só
fél dl tej
Töltelék
25 dkg túró
1 dl tejföl
1 cs vaníliás cukor
1 tojás
Tetejére
1 tojás lekenni
Ez a kelt tészta Linzeres változata.
Az élesztőt 1 kanál cukorral a tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalókkal jól kidagasztjuk.
Egy órát hagyjuk pihenni kelni.
Ha megkelt.
Két részre vágjuk, igy könnyebb nyújtani másfél centire kinyújtjuk és tetszőleges formára szaggatjuk. közepét kicsit megnyomkodjuk mint egy mélyedést csinálunk. Ebbe rakjuk a túrós tölteléket.
Készült szív és batyu is.
A szívre még egy réteg tésztát raktam.
Szépen sütőpapíros tepsire helyezzük
Tetejét megkenjük jól tojással és előmelegített 160 fokon 25 perc alatt megsütjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.