Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 3 szombat Tímea, Irma névnapja

Főoldal » Linzeres csirke fahéjas almával

felvitel dátuma: 2012-02-03 13:40:06       mai nézettség: 1       nézettség: 1761
részletes recept
Linzeres csirke fahéjas almával
Hozzávalók 4 személyre:

Hozzávalók:

40 dkg csirkemell v. pulykamell

10 dkg szezámmag

1 csokor snidling

1 szál rozsmaring

olas

4 alma

fahéjrúd

1 tojás a kenéshez

A tésztához:

50 dkg liszt

30 dkg Rama

1 kávéskanál sütőpor

2 evőkanál tej

ízlés szerint 

Előkészületi idő: 0 perc


Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és félretesszük pihenni. Közben a húst ujjnyi vastag csíkokra vágjuk, besózzuk. a szezámmagot egy serpenyőben szárazon megpirítjuk, azután össze keverjük a z apróra vágott snidlinggel és rozmaronggal. A húst kevés olajon hirtelen elő sütjük, majd bele forgatjuk a szezámmagba

A tésztát kinyújtjuk és akkora darabokra vágjuk, hogy 2 - 3 húscsíkot rúd formára igazítva be tudjuk csomagolni vele. A rudak tetejét bekenjük tojással és a maradék tésztából készíthetünk díszt is , majd megszórjuk szezámmaggal. Az almák csumáját kivágjuk a közepükbe teszünk 1 - 1 fahéjrudatSütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a húst és az almát és együtt 180 fokon kb. 10-15 percig sütjük.

Szakács: Biriné


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Marcsi64 2012 február 3

Köszönöm, hogy feltöltötted. Mentem is a receptkönyve és el fogom készíteni hamarosan.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*