Köszönöm, hogy feltöltötted. Mentem is a receptkönyve és el fogom készíteni hamarosan.
Hozzávalók:
40 dkg csirkemell v. pulykamell
só
10 dkg szezámmag
1 csokor snidling
1 szál rozsmaring
olas
4 alma
4 fahéjrúd
1 tojás a kenéshez
A tésztához:
50 dkg liszt
30 dkg Rama
1 kávéskanál sütőpor
2 evőkanál tej
ízlés szerint só
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és félretesszük pihenni. Közben a húst ujjnyi vastag csíkokra vágjuk, besózzuk. a szezámmagot egy serpenyőben szárazon megpirítjuk, azután össze keverjük a z apróra vágott snidlinggel és rozmaronggal. A húst kevés olajon hirtelen elő sütjük, majd bele forgatjuk a szezámmagba.
A tésztát kinyújtjuk és akkora darabokra vágjuk, hogy 2 - 3 húscsíkot rúd formára igazítva be tudjuk csomagolni vele. A rudak tetejét bekenjük tojással és a maradék tésztából készíthetünk díszt is rá, majd megszórjuk szezámmaggal. Az almák csumáját kivágjuk a közepükbe teszünk 1 - 1 fahéjrudat. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a húst és az almát és együtt 180 fokon kb. 10-15 percig sütjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.