Hozzávalók:
1 kg liszt
50 dkg Rama
25 dkg porcukor
4 tojássárgája
2 csipet só
2 vaníliás cukor
2 tk szódabikarbóna
1 kis pohár tejföl
1citrom reszelt héja
az összeállításhoz:
15 dkg étcsoki
2 ek olaj
lekvár
mogyorókrém
Ebben az apró sütiben az a jó, hogy jóval előbb kisüthetjük, mert pár nap múlva is puha marad, sőt ha marad belőle az sem baj, mert egy hét múlva is még ugyanolyan finom. Az alsó képen látszik, hogy a leírt adagból 3 nagy kb. 32 cm-es tálcával lesz.
A hozzávalókból ruganyos tésztát gyúrok. Én a margarint nem olvasztom meg úgy morzsolom a liszthez, így nem puhul el a tészta. 6 felé veszem és egyet kinyújtok kb. fél cm vastagra, a többit berakom a hűtőbe. A kinyújtott lapot különböző formákkal kiszúrom és előmelegített 180 fokos sütőben rövid idő alatt kisütöm ( ügyeljünk, hogy ne süssük meg nagyon, ép csak kicsi színt kapjon). A többi tésztát is egyesével kinyújtom, kiszaggatom és kisütöm.
Amikor kihűl a szív formájút csokiba mártom (amihez 15 dkg étcsokit 2 ek olajjal gőz fölött megolvasztok), majd rácsra rakom száradni. A csillagokat nutellával megkenem és kettőt összeragasztok, majd tetejükre csokit csurgatok.
A linzervirágokat megkenem lekvárral és az üres közepű virágokat rányomom. Végül porcukorral meghintem.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.