Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 7 hétfő Hermann névnapja

Főoldal » Linzer variációk

felvitel dátuma: 2011-12-12 21:24:48       mai nézettség: 2       nézettség: 1856
részletes recept
Linzer variációk
Hozzávalók 8 személyre:

 

Hozzávalók:

1 kg liszt

50 dkg Rama

25 dkg porcukor

4 tojássárgája

2 csipet

2 vaníliás cukor

2 tk szódabikarbóna

1 kis pohár tejföl

1citrom reszelt héja

az összeállításhoz:

15 dkg étcsoki

2 ek olaj

lekvár

mogyorókrém

Előkészületi idő: 40 perc

Sütési idő: 10 perc

Elkészítés:

 

 

Ebben az apró sütiben az a , hogy jóval előbb kisüthetjük, mert pár nap múlva is puha marad, sőt ha marad belőle az sem baj, mert egy hét múlva is még ugyanolyan finom. Az alsó képen látszik, hogy a leírt adagból 3 nagy kb. 32 cm-es tálcával lesz.

 A hozzávalókból ruganyos tésztát gyúrok. Én a margarint nem olvasztom meg úgy morzsolom a liszthez, így nem puhul el a tészta. 6 felé veszem  és egyet kinyújtok kb. fél cm vastagra, a többit berakom a hűtőbe. A kinyújtott lapot különböző formákkal kiszúrom és előmelegített 180 fokos sütőben rövid idő alatt kisütöm ( ügyeljünk, hogy ne süssük meg nagyon, ép csak kicsi színt kapjon). A többi tésztát is egyesével kinyújtom, kiszaggatom és kisütöm.

Amikor kihűl a szív formájút csokiba mártom (amihez 15 dkg étcsokit 2 ek olajjal gőz fölött megolvasztok), majd rácsra rakom száradni. A csillagokat nutellával megkenem és kettőt összeragasztok, majd tetejükre csokit csurgatok.

A linzervirágokat megkenem lekvárral és az üres közepű virágokat rányomom. Végül porcukorral meghintem.

Szakács: Liza


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*