Hozzávalók: 30 dkg. liszt,20 dkg. vaj,vagy margarin,10 dkg.porcukor,2 tojáss sárgája,1 mokkás kanál sütőpor,1 vaniliás cukor.
Töltelék: lekvár, vagy krém.
Elkészítés: A hozzávalókat egy télban össze gyúrom, majd lisztezett deszkán vékonyra nyújtom. Tetszés szerinti formával kiszúrom a tésztát. Tepsibe téve mindegyik tetejét felvert tojás fehérjével megkenem, így szép fényes lesz a teteje. Ha karikának sütöm, akkor azt a tésztát amelyik lyukas, darált dió, vagy mogyoró reszelékébe forgatm, és úgy sütöm. Most nyuszi és bárányokat is sütöttem. karikásokat barack lekvárral, a nyuszi és bárány formát az islerből maradt krémmel töltöttem.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.