Nagyon ötletes és nem mindennapi,köszi puszi :)
Hozzávalók: 30 dkg. liszt,20 dkg. vaj, 10 dkg. porcukor, 2 tojás sárgája,1 mokkás kanál sütőpor, 1 vaniliás cukor
Töltelék: 4 db. alma, reszelve, 2 evőkanál porcukor, izlés szerint fahéj.pici kakaó.
Elkészítés: a hozzávalókat összegyúro, majd egy negyed részét elveszem a tésztának, és abba kevés kakaót teszek, ész bele dolgozom.A sárga tésztát torta forma nagyságuar nyújtom.Én kapcsos torta formát használtam. Az almát a cukorral, és a fahéjjal elkeverem, majd a tésztára teszem. A maradék sárga és barna tésztát elnyújtom, és a lyukas linzer szaggatóval annyi tésztát szúrok ki, hogy betakarja az almát. A sárga tészta tetejére a barna tésztából kiszúrt kicsi gömböt teszem,A barna tésztára a sárgáét. Megkenem felvert ojással, és lassú tűzön sütöm. kicsit több idő kell neki, mint a linzer tésztának.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.