A tésztához:
30 dkg liszt
20 dkg margarin
10 dkg porcukor
1 tojássárgája
1 csomag vaníliás cukor
reszelt citromhéj (opcionális)
1 tk sutopor
A toltelékhez:
baracklekvár
A lisztet, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a citromhéjat, a sutoport osszekeverjuk, majd gyorsan belemorzsoljuk a margarint, végul a tojássárgájával is jól osszedolgozzuk.
A tésztát fóliába csomagoljuk és 1 órára a hutobe tesszuk.
A tésztából levágunk egy darabot, porcukorral megszórt deszkán vagy nyújtólapon fél cm vékonyra nyújtom. Sutiformákkal vagy pogácsaszaggatóval kiszaggatom és sutopapírra rakom.
Elomelegített sutoben kb. 180 fokon 10 percig sutom.
A megsult sutiket baracklekvárral osszeragasztom, Vaníliás porcukorral megszórva tálalhatjuk vagy darabokra tordelt csokit goz felett felolvasztunk 1 ek étolajjal, majd belemártjuk vagy rácsurgatjuk a sutikre.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.