40 dkg sima liszt
25 dkg vaj v margarin ( Én ehhez csak vajat használok)
10 dkg porcukor
1 csg vanilliás cukor
2 tojás sárgája
1 csapott mokkáskanál szodabikarbona
Pici tej (Csak ha liszt kívánja
Darált dió
Baracklekvár
A vajat a liszttel összemorzsoljuk, hozzáadjuk a porcukrot, a vanilliás cukrot, a tojást és a szodabikarbonát. (esetleg a pici tejet.) Jól összegyúrjuk. Vékonyra kinyújtjuk, és 2 féle szaggatóval szaggatjuk! Az egyik egy sima kerek, a másik egy közepén lukas, szélén cakkos. Számoljuk, hogy egyforma mennyiség legyen!
A simát rögtön tepsibe téve megsötjük.
A cakkosat megkenjük a tojás fehárjével. és darált dióba mártva tesszük tepsibe, majd így sütjük meg!
Ha kisült,baracklekvárral összeragasztjuk a kétféle lapot.
Légmentesen zárt edénybe tesszük, másnapra finomra puhul!
Kb 2 hétig így tárolható!!
Jó étvágyat kívánok!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.