Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 19 szombat Emma névnapja

Főoldal » Linzer

felvitel dátuma: 2011-03-06 19:29:32       mai nézettség: 1       nézettség: 1250
részletes recept
Linzer
Hozzávalók 1 személyre:

40 dkg  sima liszt

25 dkg vaj v margarin ( Én ehhez csak vajat használok)

10 dkg porcukor

 1 csg vanilliás cukor

 2 tojás sárgája

 1 csapott mokkáskanál szodabikarbona

Pici tej (Csak ha liszt kívánja

Darált dió

Baracklekvár

Előkészületi idő: 120 perc

Sütési idő: 25 perc

Elkészítés:

A vajat a liszttel összemorzsoljuk, hozzáadjuk a porcukrot, a vanilliás cukrot, a tojást és a szodabikarbonát. (esetleg a pici tejet.) Jól összegyúrjuk.  Vékonyra kinyújtjuk, és 2 féle szaggatóval szaggatjuk! Az egyik egy sima kerek, a másik egy közepén lukas, szélén cakkos. Számoljuk, hogy egyforma mennyiség legyen!

A simát rögtön tepsibe téve megsötjük.

A cakkosat megkenjük a tojás fehárjével. és darált dióba mártva tesszük tepsibe, majd így sütjük meg!

Ha kisült,baracklekvárral összeragasztjuk a kétféle lapot.

Légmentesen zárt edénybe tesszük, másnapra finomra puhul! 

Kb 2 hétig így tárolható!!

Jó étvágyat kívánok!

Szakács: Ágnes


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*