60 dkg eper
2 ek porcukor
1/2 citrom leve
1 dl édes fehérbor
2 narancs
1/2 dl maraszkínó likör ( bármilyen likör jó )
4-5 szem szegfűszeg
1 zacskó vaníliás cukor
1 dl tejszín
citromfű a díszítéshez
Az epret megmossuk, lecspegtetjük, kicsumázzuk.
Az eperszemeket félbe, nagyobbakat negyedbe vágjuk, és meghintjük porcukorral, majd leöntjük a citrom levével és a fehérborral.
Lefedjük és hideg helyen pihentetjük ( ez idő alatt jól átérleljük )
A narancsot megmossuk, kettévágjuk, vékonyan felszeleteljük. Meglocsoljuk a likörrel, és hozzáadjuk a szegfűszeget.
Letakarjuk és fél órát pihentetjük (érleljük).
4 nem túl mély kehely vagy üvegtálka aljára 1-1 ek epret szedünk. A kelyhek oldalát körberakjuk a narancsszeletekkel( a szegfűszeget mostmár kivesszük )
Majd megtöltjük eperrel, és ráöntjük amit eresztett levet, illetve a narancslevét.
A vaníliás cukorral kemény habbá verjük a tejszínt, és megdíszítjük vele a kelyhek tetejét, majd citrimfű levével díszítjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.