Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 25 péntek Márk, Ányos névnapja

Főoldal » Likörben úsztatott narancsos epersaláta

felvitel dátuma: 2011-06-01 15:18:12       mai nézettség: 1       nézettség: 1668
részletes recept
Likörben úsztatott narancsos epersaláta
Hozzávalók 4 személyre:

60 dkg eper
2 ek porcukor
1/2 citrom leve
1 dl édes fehérbor
2 narancs
1/2 dl maraszkínó likör ( bármilyen likör jó )
4-5 szem szegfűszeg
1 zacskó vaníliás cukor
1 dl tejszín
citromfű a díszítéshez

Előkészületi idő: 30 perc


Elkészítés:

Az epret megmossuk, lecspegtetjük, kicsumázzuk.
Az eperszemeket félbe, nagyobbakat negyedbe vágjuk, és meghintjük porcukorral, majd leöntjük a citrom levével és a fehérborral.
Lefedjük és hideg helyen pihentetjük ( ez idő alatt jól átérleljük )
A narancsot megmossuk, kettévágjuk, vékonyan felszeleteljük. Meglocsoljuk a likörrel, és hozzáadjuk a szegfűszeget.
Letakarjuk és fél órát pihentetjük (érleljük).

4 nem túl mély kehely vagy üvegtálka aljára 1-1 ek epret szedünk. A kelyhek oldalát körberakjuk a narancsszeletekkel( a szegfűszeget mostmár kivesszük )
Majd megtöltjük eperrel, és ráöntjük amit eresztett levet, illetve a narancslevét.

A vaníliás cukorral kemény habbá verjük a tejszínt, és megdíszítjük vele a kelyhek tetejét, majd citrimfű levével díszítjük.

Szakács: Pille


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*