Hozzávalók:
1 kg liszt
2 dl tejföl
1 nagyobb vörös hagyma apróra szelve
3 db tojás sárgája
15 dkg libazsír
4 teáskanál só
5 dkg élesztő
1 dl tej
pici cukor
Elkészítés:
Az élesztőt megfuttatom a tejben a cukorral. A zsírt elmorzsolom a lisztben, majd az összes összetevőből tésztát gyúrok. Meleg helyen kb. fél órát kelesztem.
Lisztezett deszkára teszem, és kb. fél centiméter vastagságúra nyújtom. Megkenem zsírral, egyenletesen rászóróm a hagymát. Négy részre hajtogatom és tíz perc múlva kinyújtom és újra hajtogatom ezt összesen 4x elvégzem. Így lesz leveles a pogácsa .
1 centi vastagra kinyújtom, késsel bevagdosom a tetejét, és pogácsa szaggatóval kiszaggatom Megkenem tojással, és kb. 20-30 percig újra kelesztem. Majd 180 fokra előmelegített sütőben világos barnára sütöm.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.