Márton nap alkalmából hoztam ezt a finom pogácsát , mert ugye a nagy libasütések után ott marad az a nagyon finom libazsír és tepertő , amit ehhez a recepthez bátran elhasználhatunk . A pogácsa önmagában is nagyon finom , de méltó kísérője lehet a változatos leveseknek.
A tejet meglangyosítottam, beleszórtam a cukrot, majd belemorzsoltam az élesztőt. Hagytam 10 percig pihenni. A libazsírt elmorzsoltam a liszttel, majd belekevertem a sót. Közepébe egy mélyadést készítettem, ide tettem a tejfölt, a tojásokat és a kissé felfuttatott élesztőt. Illetve a darált libatepertőt. A tésztát összegyúrtam. és a gyors kelesztőbe tettem ez kb 20 perc alatt megkel .A tésztánk ekkor még kissé lágyabb , de nem kell megijednünk , miután 30 percre hűtőbe tesszük pihenni kellően összeáll és könnyű lesz vele dolgozni a továbbiakban .Miután a hűtőben pihentettem egy fél órát .Szépen kinyújtottam ,majd hajtogattam
A tészta felső harmadát a középső harmadra hajtottam, majd az alsó harmadát ennek a tetejére. Hagytam pihenni 20 percet .Majd újra nyújtottam .ezt 3x megismételtem .Közben pihenni hagyni lehet a hűtőben egy tálcára tenni,mert a libazsír hamar olvad. Mikor kész volt ujjnyi vastagra nyújtottam, majd a legkisebb pogácsa szaggatómmal ,amit közben lisztbe mártottam kiszaggattam, de elöttebevagdostam a tetejét éles késsel és tojással lekentem .
Sütőpapírral bélelt tepsire ültettem őket és hagytam megint 30 percig kelni. Ezalatt előmelegítettem a sütőt 200 fokra.
Majd 20-25 perc alatt készre sütöttem .
Ebből az adagból nekem 3 tepsivel lett 6 sorban 7db így összesen 126 db pogácsa.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.