Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 19 szombat Emma névnapja

Főoldal » Hús ételek / baromfi recept » Libatepertőkrém

felvitel dátuma: 2015-02-19 22:11:32       mai nézettség: 1       nézettség: 2150
részletes recept
Libatepertőkrém
Hozzávalók 6 személyre:

Liba tepertőkrém

Hozzávalók

1-2 evőkanál mustár

csipet 

csipet bors

30 dkg libatepertő

evőkanál libazsír

1 db hagyma vagy lilahagyma

Elkészítés

A liba tepertőt is magam készítettem .A receptem a következő

Ropogós libatepertő és libazsír készítése

Hozzávalók: 

 

1 kg bőrös  libaháj

3 dl víz

2 ek tej

Előkészületi idő: 20 perc


Elkészítés:

Elkészítése:

 

1.           A megtisztított libahájat alaposan megmossuk, kb 3 x 3 cm-es kockákra vágjuk és egy mély lábasba tesszük, hogy sülés közben a zsír ki ne fusson. 3 dl vizet öntünk hozzá és fedő alatt közepes lángon 20 percig sütjük.

2.           A fedőt levéve nagy lángon sütjük tovább, többször megkevergetjük és amikor már szép világosbarna színe van (kb még 40-50 perc), egy fakanállal kicsit megütögetve "kopog" akkor jó.

3.           Ekkor elzárjuk alatta a lángot, a fedőt az egyik kezünkbe vesszük, a másikkal óvatosan hozzáadjuk a tejet, a fedővel gyorsan letakarjuk, és addig hagyjuk így, amíg sistereg. Így nem csak ropogós, hanem omlós is lesz a tepertő.

4.           Ha már nem sistereg, egy lapát segítségével a tepertőt óvatosan az edény falához nyomkodjuk. papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges zsiradék felitatódjon

5.            

Kiszedve a zsírból a tepertőt  hagyjuk kihűlni. Mélyebb üvegtálba vagy műanyagdobozba helyezzük. Leszűrjük a langyos zsiradékot úgy, hogy előtte picit hagyjuk leülepedni. Hagyjuk a libazsírt  teljesen kihűlni, aztán lefedjük és alaposan behűtjük a hűtőszekrényben akár hetekig is el áll.

6.    Ha már langyos a tepertőnk  ekkor sózzuk. Langyosan, friss kenyérrel és lila hagymával igazi magyaros ínyencség.

 

Akkor most következzen a libatepertő készítése :

Persze a bolti is megteszi ha nincs házi készítésű .

A hagymát feldarabolom, lesózom, ezután az összes összetevőt összeturmixolom, ízlés szerint sózom, borsozom.
Lilihagymával és kenyérrel vagy piritóssal tálalom.

Szakács: Csildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*