Hozzávalók (4 személyre):
A hagymához:
1 ek vaj
Köret:
Előző este a libát átnézzük, ha kell tokozzuk. A hájat kisütöttem. Ha kész zsírt veszünk, akkor melegítsünk fel belőle 1-2 evőkanálnyit. Ebbe tesszük a fűszereket, belenyomjuk a fokhagymát és állni hagyjuk 1-2 órát. Újra melegítsük fel, majd dörzsöljük be vele a libát. Tegyük egy magas falú tepsibe, fedjük le és hagyjuk állni a hűtőben egy éjszakát. 180 fokos sütőben (hőlégkeverésesben 160 fokon) süssük fedetlenül és időnként locsolgassuk a kisült zsírjával. A burgonyával nincs sok dolgunk: hámozzuk, karikázzuk, libazsírt teszünk a tepsi aljára és 200 fokon (hőlégkeverésesben 180 fokon) megsütjük. Végül sózzuk. A hagymát félholdra szeljük, majd egy nagy serpenyőben megsütjük a vaj felén. Ne tegyünk rá semmit, amíg nem barnul meg. Ezután jöhet a só, bors, cukor végül a vaj másik fele. Addig pirítjuk, ameddig szép barnára nem pirul a cukor.
A tányérra halmozva tálaljuk. Főtt rizst is kínálhatunk hozzá.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.