Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 7 hétfő Hermann névnapja

Főoldal » Libasült karamellizált sült hagymával

felvitel dátuma: 2011-11-14 13:20:19       mai nézettség: 2       nézettség: 1591
részletes recept
Libasült karamellizált sült hagymával
Hozzávalók 4 személyre:

Hozzávalók (4 személyre):

  • 1 jól megtermett liba :)
  • só, bors, fokhagyma, majoránna, Vegeta
  • libazsír (én hájból sütöttem ki)

A hagymához:

  • 1 kg vöröshagyma
  • 1 ek cukor
  • 1 mk só
  • bors

1 ek vaj

Köret:

  • 2 kg burgonya
Előkészületi idő: 10 perc

Sütési idő: 120 perc

Elkészítés:

Előző este a libát átnézzük, ha kell tokozzuk. A hájat kisütöttem. Ha kész zsírt veszünk, akkor melegítsünk fel belőle 1-2 evőkanálnyit. Ebbe tesszük a fűszereket, belenyomjuk a fokhagymát és állni hagyjuk 1-2 órát. Újra melegítsük fel, majd dörzsöljük be vele a libát. Tegyük egy magas falú tepsibe, fedjük le és hagyjuk állni a hűtőben egy éjszakát. 180 fokos sütőben (hőlégkeverésesben 160 fokon) süssük fedetlenül és időnként locsolgassuk a kisült zsírjával. A burgonyával nincs sok dolgunk: hámozzuk, karikázzuk, libazsírt teszünk a tepsi aljára és 200 fokon (hőlégkeverésesben 180 fokon) megsütjük. Végül sózzuk. A hagymát félholdra szeljük, majd egy nagy serpenyőben megsütjük a vaj felén. Ne tegyünk rá semmit, amíg nem barnul meg. Ezután jöhet a só, bors, cukor végül a vaj másik fele. Addig pirítjuk, ameddig szép barnára nem pirul a cukor.

A tányérra halmozva tálaljuk. Főtt rizst is kínálhatunk hozzá.

Szakács: Nárcica


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*