8 db liba comb vagy szárnytő
2 evőkanál zsír (de aki nagyon nem szereti,lehet olaj is)
3 gerezd fokhagyma
szárnyas fűszerkeverék
fokhagymás fűszerkeverék
8 szem közepes búrgonya
1 jó nagy fej hagyma
őröltkömény
fűszerpaprika
só
Az olajon a liba minden oldalát kicsit pirosra sütöm.
Ráreszelem a fokhagymát,megszórom alaposan a fűszerkeverékekkel,majd háromnegyedéig felőntöm vízzel.
Külön sózni nem kell,mert a füszerkeverékek elég sósak!
Fedő alatt,közepes lángon kb 70-80 percet főzöm(libától függ).
Mikor megpuhult leveszem a fedőt és elfőzöm a levét,és ismét egy picit megkapatom az egyik oldalát.
Néha mozgassuk meg,mert mikor már fővi el a levét,leragadhat a bőre.
A krumplit megfőzöm,közben a hagymát felkockázom,és egy jó nagy evőkanál zsíron megfonnyasztom.
Nem kell teljesen szétfőzni.
Ha kész,teszek rá egy kávéskanál őröltköményt,egy pici sót.
Átkeverem és a tűzről levéve teszem rá a fűszerpaprikát,tetszés szerint,ki milyen pirosan szereti.
Leszűrjük a krumplit,ráborítjuk a hagymás zsírt és összetörjük.
Ha a liba alá több zsíradékot teszünk,akkor a sültzsírban is megsüthetjük a hagymát és azzal is nagyon finom a krumpli!
Lilakáposztából birsalmás párolt káposztát is készítünk mellé.
Itt található a receptje:http://www.receptabc.hu/recept/parolt_lilakaposzta_4252
A hagyomány szerint vörösbort kínáljunk utána!
Jó étvágyat hozzá!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.