Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 3 szombat Tímea, Irma névnapja

Főoldal » Könnyű » Libasült hagymás piros törtkrumplival,Márton napra

felvitel dátuma: 2011-11-17 15:03:19       mai nézettség: 2       nézettség: 2829
részletes recept
Libasült hagymás piros törtkrumplival,Márton napra
Hozzávalók 4 személyre:

8 db liba comb vagy szárnytő

2 evőkanál zsír (de aki nagyon nem szereti,lehet olaj is)

3 gerezd fokhagyma

szárnyas fűszerkeverék

fokhagymás fűszerkeverék

8 szem közepes búrgonya

1 nagy fej hagyma

őröltkömény

fűszerpaprika

Előkészületi idő: 10 perc


Főzési idő: 80 perc
Elkészítés:

Az olajon a liba minden oldalát kicsit pirosra sütöm.

Ráreszelem a fokhagymát,megszórom alaposan a fűszerkeverékekkel,majd háromnegyedéig felőntöm vízzel.
Külön sózni nem kell,mert a füszerkeverékek elég sósak!
Fedő alatt,közepes lángon kb 70-80 percet főzöm(libától függ).
Mikor megpuhult leveszem a fedőt és elfőzöm a levét,és ismét egy picit megkapatom az egyik oldalát.
Néha mozgassuk meg,mert mikor már fővi el a levét,leragadhat a bőre.
A krumplit megfőzöm,közben a hagymát felkockázom,és egy nagy evőkanál zsíron megfonnyasztom.
Nem kell teljesen szétfőzni.
Ha kész,teszek egy kávéskanál  őröltköményt,egy pici sót.
Átkeverem és a tűzről levéve teszem a fűszerpaprikát,tetszés szerint,ki milyen pirosan szereti.
Leszűrjük a krumplit,ráborítjuk a hagymás zsírt és összetörjük.
Ha a liba alá több zsíradékot teszünk,akkor a sültzsírban is megsüthetjük a hagymát és azzal is nagyon finom a krumpli!
Lilakáposztából birsalmás párolt káposztát is készítünk mellé.
Itt található a receptje:http://www.receptabc.hu/recept/parolt_lilakaposzta_4252 
A hagyomány szerint vörösbort kínáljunk utána!
 

étvágyat hozzá!

Szakács: Gabcsi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*