Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 5 szombat Vince névnapja

Főoldal » Arab » Libanoni rizseshús (pilaf)

felvitel dátuma: 2021-08-12 07:54:47       mai nézettség: 3       nézettség: 453
részletes recept
Libanoni rizseshús (pilaf)
Hozzávalók 1 személyre:

50 dkg darált borjuhus
2 pohár rizs (eldobható pohár)
1 csicseriborso konzerv ( kb 2 pohár)
2-3 gerezd zúzott fokhagyma
1 aprora vágott paradicsom 🍅 konzerv (450grm)
1 csapott ek só
1 vöröshagyma apróra vágva
1 tk baharat fűszerkeverék
4 ek olaj
3 pohár forró huslevesle vagy 3 pohár vegetas viz
(eldobható pohár)

Előkészületi idő: 10 perc


Főzési idő: 20 perc
Elkészítés:

Tegyünk 4 ek olajat a lábasba és az apróra vágott hagymát.
Dinszteljuk meg, majd adjuk hozzá a darált húst és a zúzott fokhagymát.
Állandó kevergetes mellett kb 2-3 percig kifeheredesig pirítsuk a húst.
Hozzaontom a lecsegtetett csicseriborsot és az apróra vágott paradicsom konzervet,a rizst,majd fuszerezem. Felöntöm a húsleves levével vagy a vegetaval ízesített forró vízzel és felforraljuk.
Lefedve kis lángon kb 20 perc alatt készre főzzük. Mikor megfőtt levesszük a tűzről és lefedve további 10 percig hagyom állni,majd tálaljuk.
A pohár eldobható pohár forró italok hoz való volt.
A paradicsom konzervet helyettesíthetik apróra vágott paradicsommal is.
Jó étvágyat kívánok hozzá!

Szakács: evi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*