50 dkg darált borjuhus
2 pohár rizs (eldobható pohár)
1 csicseriborso konzerv ( kb 2 pohár)
2-3 gerezd zúzott fokhagyma
1 aprora vágott paradicsom 🍅 konzerv (450grm)
1 csapott ek só
1 vöröshagyma apróra vágva
1 tk baharat fűszerkeverék
4 ek olaj
3 pohár forró huslevesle vagy 3 pohár vegetas viz
(eldobható pohár)
Tegyünk 4 ek olajat a lábasba és az apróra vágott hagymát.
Dinszteljuk meg, majd adjuk hozzá a darált húst és a zúzott fokhagymát.
Állandó kevergetes mellett kb 2-3 percig kifeheredesig pirítsuk a húst.
Hozzaontom a lecsegtetett csicseriborsot és az apróra vágott paradicsom konzervet,a rizst,majd fuszerezem. Felöntöm a húsleves levével vagy a vegetaval ízesített forró vízzel és felforraljuk.
Lefedve kis lángon kb 20 perc alatt készre főzzük. Mikor megfőtt levesszük a tűzről és lefedve további 10 percig hagyom állni,majd tálaljuk.
A pohár eldobható pohár forró italok hoz való volt.
A paradicsom konzervet helyettesíthetik apróra vágott paradicsommal is.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.