6 szelet csirkemell filé
40 dkg libamáj
3 tojás
zsemle morzsa
liszt
só
őrölt bors
2 evőkanál olaj máj elősütéséhez
2 teáskanál bazsalikom
olaj a sütéshez
A csirkemell filéket az oldalánál vágjuk be, nyissuk szét, mint egy könyvet.
Tegyünk rá fóliát, és kissé klopfoljuk meg. Őrölt borssal, bazsalikommal és sóval ízesítsük.
A libamájat szeleteljük fel, bazsalikommal és őrölt borssal fűszerezzük. Egy serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, majd a májszeletek mindkét oldalát 1-1 percig süssük elő.
Tegyünk a csirkemell szeletek közepére az elősütött libamájból. Göngyöljük fel, majd a szokásos módon panírozzuk be, előbb lisztbe majd tojásba végül zsemle morzsába forgatjuk .Forró olajban arany színűre sütjük .
Ha elkészült, ferdén vágjuk ketté tálaljuk rízzsel párolt tavaszi zöldségekkel és cékla savanyúsággal .
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.