Hozzávalók.
50 dkg darált hús ,pulyka vagy csirke
2 db zsemle
25 dkg libamáj ,amit előzőleg hagymásan megsütöttem és pépesítettem
1 tk őrölt bors (Toldi fűszer )
1 tk őrölt piros paprika
2 db tojás
1 tk pirospaprika pehely (Toldi fűszer )
1 közepes fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 evőkanál só
1 evőkanál majoránna(Toldi fűszer )
Tej a zsemlék áztatásához
zsemle morzsa beleforgatni
Liba zsír vagy olaj a sütéshez
Saját recept alapján
A darált húshoz keverem az átnyomott, tejben áztatott zsemlét, a tojást az apróra vágott vöröshagymát, a paprika pelyhet, sót, pirospaprikát, őrölt borsot, a majoránnát, a zúzott fokhagymát és az előzőleg 25 perc alatt megsütött hagymával pépesített libamájat. Ezt a fasírtmasszát jól összegyúrom .Majd pogácsákat vagy kis golyókat formálok belőle és zsemlemorzsába forgatva bő forró libazsírban vagy olajban 6-8 perc alatt készre sütöm .Hozzá burgonyapürét ajánlok .
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.