Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 19 szombat Emma névnapja

Főoldal » Hús ételek / baromfi recept » Libamáj virág. (Előétel)

felvitel dátuma: 2011-10-29 21:01:24       mai nézettség: 1       nézettség: 3598
részletes recept
Libamáj virág. (Előétel)
Hozzávalók 6 személyre:

3 szelet libamáj  ( amik akkorák, hogy egy kisebb

pogácsa szaggatóval, két karikát ki tudjunk szúrni belőle).

6 szelet alma.

6szál bébi zöld bab. ( ez a szárnak lesz)

6-12 metélő petrezselyem levél. ( a levélnek)

8 dkg vaj, vagy 3 kanál olíva olaj.

2 kanál méz.

Pogácsa szaggató, virág alakú sütemény kiszúró.

Előkészületi idő: 10 perc

Sütési idő: 15 perc

Elkészítés:

A zöld babot feltesszük lobogó sós vízbe, és Kb. 3-4 perc alatt megblansírozzuk. (Ne tovább inkább kicsit roppanjon.)

A libamájat 4 dkg vajon, vagy 1 kanál olíva olajon megsütünk egy teflon serpenyőbe. Mind két oldalát egy-egy percig sütjük. (Nem tovább mert megkeseredik, és kiszárítjuk) papírszalvétára kivesszük a zsíradék ot felitatjuk róla, és kisméretű pogácsa szaggatóval két-két kis karikát szúrunk ki belőle.

A sepenyőben feolvasztjuk a vajat ,(esetleg olajat átmelegítjük) a két kanál mézzel. Az almakarikákat  megkaramellizáljuk, majd papírtörlőre szedjük, leitastjuk a felesleges zsíradékot róla. A virág formájú kiszúróval kiszúrjuk.

A tányérra rátesszük az alma karikákat, ráhelyezzük a májat az almára mintha a virág bibéle lenne. A zöldbabból készítjük a virág szárját, majd a züldség zöldjéből a leveleket formáljuk.

Tipp: Előre elkészítve hidegei is tálalhatjuk.

Szakács: Ani


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*