3 szelet libamáj ( amik akkorák, hogy egy kisebb
pogácsa szaggatóval, két karikát ki tudjunk szúrni belőle).
6 szelet alma.
6szál bébi zöld bab. ( ez a szárnak lesz)
6-12 metélő petrezselyem levél. ( a levélnek)
8 dkg vaj, vagy 3 kanál olíva olaj.
2 kanál méz.
Pogácsa szaggató, virág alakú sütemény kiszúró.
A zöld babot feltesszük lobogó sós vízbe, és Kb. 3-4 perc alatt megblansírozzuk. (Ne tovább inkább kicsit roppanjon.)
A libamájat 4 dkg vajon, vagy 1 kanál olíva olajon megsütünk egy teflon serpenyőbe. Mind két oldalát egy-egy percig sütjük. (Nem tovább mert megkeseredik, és kiszárítjuk) papírszalvétára kivesszük a zsíradék ot felitatjuk róla, és kisméretű pogácsa szaggatóval két-két kis karikát szúrunk ki belőle.
A sepenyőben feolvasztjuk a vajat ,(esetleg olajat átmelegítjük) a két kanál mézzel. Az almakarikákat megkaramellizáljuk, majd papírtörlőre szedjük, leitastjuk a felesleges zsíradékot róla. A virág formájú kiszúróval kiszúrjuk.
A tányérra rátesszük az alma karikákat, ráhelyezzük a májat az almára mintha a virág bibéle lenne. A zöldbabból készítjük a virág szárját, majd a züldség zöldjéből a leveleket formáljuk.
Tipp: Előre elkészítve hidegei is tálalhatjuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.