Hozzávalók:
80dkg liszt, 2.5tk.só, 1tk.cukor, 4dkg élesztő, (csak belemorzsolni) 2db kisebb tojás, 3,5dl házi tejföl, 1 kanál fagyott kacsazsír és 30dkg házi túró.15 dkg hideg vaj
Elkészítése:
Ezt összegyúrni, majd hűtőbe téve 1-2 órát pihentetni. 1x vékonyra kinyújtani és 15dkg hideg vajat ráreszelni,majd dupla hajtást végezni rajta. Csak 1x hajtogattam . Hűtőben pihentetni 3 órát. Ezután, ujjnyi vastagra kinyújtva, késsel bevagdostam, egész tojással lekentem, reszelt sajttal megszórtam és pizza vágóval elvagdostam. Az első tepsivel nem kelesztettem, csak ment az előmelegített sütőbe. A második tepsivel addig hideg helyre tettem míg az első megsült. Sütési idő: 30-35 perc.
Kívül ropogós, belül puha a benne lévő túrótól.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.