Gyönyörűséges! Ki kell próbálnom!
Hozzávalók:
50 dkg liszt
30 dkg margarin
2 dl tejföl
2 db tojássárgája
1 csepp ecet
csipet cukor
csipet só
A lekenéshez:
olvasztott zsír
ELKÉSZÍTÉS
Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk lisztből csak 40 dkg teszünk bele , mert a 10 dkg lisztet majd az olvasztott zsírral kikeverjük . Egyenként vékonyra kisodorjuk, lekenjük olvasztott zsírral, majd feltekerjük, mint a bejglit. Fóliába csomagoljuk, hűtőbe tesszük felhasználásig, de legalább 1-2 órát pihenjen .Pihenő idő után kinyújtjuk és lekenjük az olvasztott lisztes zsírral ,majd hajtogatjuk alulról felfele aztán fentről le és a két oldalát is ráhajtjuk ,így pihentetjük 10 percet .Fontos hogy mindig ugyanúgy hajtogassuk .Utána újra kinyújtjuk és ezt 4x ismételjük .Így lesz leveles a tésztánk.
Bármely módon formázhatjuk, ízlés szerinti töltelékkel tölthető. Szép leveles, porhanyós a tészta.
Én kockára vágva lekvárral töltöttem és behajtottam .
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.