50 deka liszt
● 30-35 deka darált töpörtyű
● 1 deci tejföl
● 1 deci tej
● pici cukor
● 3 deka élesztő
● 3 tojás
● 1 kiskanál só
Egy deci, picit cukros langyos tejben felfuttatunk 3 deka élesztőt. Összegyúrjuk a lisztet 1 egész tojással, egy sárgájával, a tejföllel, egy kevés sóval, az élesztős tejjel Jól kidolgozzuk, majdnem rétestészta-állagúvá. Kinyújtjuk 1–1,5 centi vastagságra, és egyenletesen rákenjük a darált töpörtyűt. Félóránként hajtogatjuk és pihentetjük, háromszor! A harmadik pihentetés után kinyújtjuk körülbelül 2 centi vastagra, bevagdossuk a tetejét, tojással megkenjük, és kiszaggatjuk. Közepes tűznél megsütjük. Nagyon látványos, szép leveles lesz
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.