Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 12 szombat Gyula névnapja

Főoldal » Lestyánnal töltött tarja almás burgonyával sütve

felvitel dátuma: 2012-05-27 19:02:33       mai nézettség: 1       nézettség: 890
részletes recept
Lestyánnal töltött tarja almás burgonyával sütve
Hozzávalók 6 személyre:

1 kg sertés tarja  vagy comb

5O dkg kenyér

2 dl tejszin

1 tojás

1 csokor petrezselyemzöld

1 fej hagyma

1O levél lestyán - vagy 2O levél zsálya

1 db paprika - piros kaliforniai is lehet

olaj

1 kg burgonya

5O dkg alma

Előkészületi idő: 2 perc

Sütési idő: 8 perc

Elkészítés:

A húsból egy nagy nyitott  szeletet vágunk, sózzuk, borsozzuk, klopfoljuk.

A kenyér héját levágjuk, a belét egy tálba tesszük, leöntjük a tejföllel és 15 percig állni hagyjuk, majd hozzáadjuk a tojást, vágott petrezselyemzöldet, a finomra apritott hagymát, összevágott lestyánt és az apró kockákra vágott paprikát. Sózzuk, picit borsozzuk és jól összedolgozzuk.

A húst kiteritjük és egyenletesen elkenjük rajta a tölteléket majd óvatosan feltekerjük, átkötözzük de nem szorosan, hogy a töltelék ki ne follyon.

Magas falú tepsibe tesszük, olajjal meglocsoljuk, majd a megtisztitott, cikkekre vágott burgonyát is mellé rakjuk.Sózzuk a burgonyát. Az egészet leöntjük 1 dl vizzel, és 16O fokon 8O percig sütjük. A sütés utolsó 1O percében hozzáadjuk a cikkekre vágott almát is. Készre sütjük és tálaljuk.

Az eredeti receptet a Nők Lapja konyhájáéban olvastam. Ott Sertéscombból késtitették zsályás töltelékkel. Mivel már előzőleg kivettem a fagyról a tarját, ezért abból készitettem. Zsályám meg nem volt, ezért tettem helyette lestyánt.

Szakács: Zsuzsa50


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 kautz1009 2012 május 28

Nagyon guszta!!:))

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*