Nagyon guszta!!:))
1 kg sertés tarja vagy comb
5O dkg kenyér
2 dl tejszin
1 tojás
1 csokor petrezselyemzöld
1 fej hagyma
1O levél lestyán - vagy 2O levél zsálya
1 db paprika - piros kaliforniai is lehet
olaj
1 kg burgonya
5O dkg alma
A húsból egy nagy nyitott szeletet vágunk, sózzuk, borsozzuk, klopfoljuk.
A kenyér héját levágjuk, a belét egy tálba tesszük, leöntjük a tejföllel és 15 percig állni hagyjuk, majd hozzáadjuk a tojást, vágott petrezselyemzöldet, a finomra apritott hagymát, összevágott lestyánt és az apró kockákra vágott paprikát. Sózzuk, picit borsozzuk és jól összedolgozzuk.
A húst kiteritjük és egyenletesen elkenjük rajta a tölteléket majd óvatosan feltekerjük, átkötözzük de nem szorosan, hogy a töltelék ki ne follyon.
Magas falú tepsibe tesszük, olajjal meglocsoljuk, majd a megtisztitott, cikkekre vágott burgonyát is mellé rakjuk.Sózzuk a burgonyát. Az egészet leöntjük 1 dl vizzel, és 16O fokon 8O percig sütjük. A sütés utolsó 1O percében hozzáadjuk a cikkekre vágott almát is. Készre sütjük és tálaljuk.
Az eredeti receptet a Nők Lapja konyhájáéban olvastam. Ott Sertéscombból késtitették zsályás töltelékkel. Mivel már előzőleg kivettem a fagyról a tarját, ezért abból készitettem. Zsályám meg nem volt, ezért tettem helyette lestyánt.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.